Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας, η κυβερνητική πρόταση λαμβάνει υπόψη τις συζητήσεις του Πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων, καθώς και πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες άλλων κομμάτων, όπως για παράδειγμα την Πρόταση Νόμου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο 2015.
 
Ακόμη η Γεροβασίλη υπογράμμισε πως η διαδικασία της συζήτησης στη Βουλή μπορεί να βοηθήσει ώστε να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες συγκλίσεις από αυτές που έχουν ήδη διαπιστωθεί.
 
Επικρίνοντας τη Νέα Δημοκρατία, η οποία τάσσεται κατά της απλής αναλογικής, σημείωνει: «Η ιστορική αναγκαιότητα για την καθιέρωση της ισοτιμίας της ψήφου και η απήχηση της πρότασης στο λαό πρέπει να είναι το κριτήριο των κομμάτων. Από τη Ν.Δ. δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τα Νέα, διαφωνία υπήρξε και στο ζήτημα της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών. Ωστόσο για το θέμα του μπόνους βρήκε σύμφωνους στην προοπτική κατάργησής του τους ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων και απέναντι τη Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι, το οποίο αντιπροτείνει την καθιέρωση ενός μπόνους λιγότερων εδρών.