H δολοφονία του γνωστού εμπόρου ναρκωτικών Χαμπίμπι στις 7 Ιουνίου 2016 είναι η πιο σημαντική από τις κατηγορίες που αποπειρώνται να φορτώσουν σε μέλη του «Ρουβίκωνα» (εδώ τον Γιώργο Καλαϊτζίδη και τον Νίκο Ματαράγκα) οι αρχές – και ειδικά η κυβέρνηση της ΝΔ, που έχει, ακόμη ως αντιπολίτευση, στοχοποιήσει ξεκάθαρα την αναρχική συλλογικότητα

Tο ΤΡΡ είχε συναντήσει στο Κ*ΒοΞ τον Γιώργο Καλαϊτζίδη και συζήτησε μαζί του όχι μόνο την υπόθεση της δολοφονίας Χαμπίμπι αλλά και όλες τις κινήσεις μιας ανοιχτομάτας δικαιοσύνης που στοχοποιεί και ποινικοποιεί ακόμη και το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, όταν πρόκειται για μέλη της συλλογικότητας.

«Πρόκειται για μια δίκη σκοπιμότητας στη βάση μιας διάτρητης δικογραφίας, κατασκευασμένης από τις διωκτικές αρχές και με μάρτυρες κατηγορίας αποκλειστικά εμπόρους ναρκωτικών που χρόνια τώρα λυμαίνονται την περιοχή των Εξαρχείων υπό την προκλητική ανοχή της Αστυνομίας. Αυτή η δίκη δεν αφορά μόνο τον Ρουβίκωνα, ούτε είναι υπόθεση αποκλειστικά των Εξαρχείων. Αντιθέτως αφορά όλο τον κόσμο του αγώνα και των αντιστάσεων, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, τη νεολαία αλλά και κάθε δημοκρατικό πολίτη» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης στα δύο μέλη του Ρουβίκωνα, ενόψει της δίκης την Τετάρτη

Ολόκληρο το κάλεσμα:

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη & Ν. Ματαράγκα, Τετάρτη 13/10, 09:00, Εφετείο Αθηνών (Δέγλερη 4)

Σας καλούμε την Τετάρτη 13 Οκτώβρη στο Εφετείο Αθηνών στη Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα μέλη του Ρουβίκωνα Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα, οι οποίοι κατηγορούνται για την εκτέλεση ενός εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια το 2016.
Πρόκειται για μια δίκη σκοπιμότητας στη βάση μιας διάτρητης δικογραφίας, κατασκευασμένης από τις διωκτικές αρχές και με μάρτυρες κατηγορίας αποκλειστικά εμπόρους ναρκωτικών που χρόνια τώρα λυμαίνονται την περιοχή των Εξαρχείων υπό την προκλητική ανοχή της Αστυνομίας.

Αυτή η δίκη δεν αφορά μόνο τον Ρουβίκωνα, ούτε είναι υπόθεση αποκλειστικά των Εξαρχείων. Αντιθέτως αφορά όλο τον κόσμο του αγώνα και των αντιστάσεων, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, τη νεολαία αλλά και κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Οι Γιώργος Καλαϊτζίδης και Νίκος Ματαράγκας σύρονται σε μια στημένη για ανθρωποκτονία δίκη και απειλούνται ακόμη και με ισόβια στέρηση της ελευθερίας τους, επειδή υπερασπίζονται τον δημόσιο χώρο των Εξαρχείων από τη δυστοπία των μαφιών αλλά και επειδή ενοχλούν με τη συνολικότερη δράση τους στα πλαίσια των κοινωνικών αγώνων.

Να μην επιτρέψουμε στο κράτος να ρίχνει με το έτσι θέλω στη φυλακή αγωνιστές. Να δώσουμε ένα τέλος σε αυτές τις σκανδαλώδεις πρακτικές που μας γυρνούν στις σκοτεινές εποχές της πλήρους κρατικής αυθαιρεσίας και εκδικητικότητας, της καταπάτησης κάθε έννοιας δικαίου.
Σας καλούμε την Τετάρτη 13 Οκτώβρη στο Εφετείο. Όλες, όλοι στη Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στις 09:00, Δέγλερη 4. Αυτή η μάχη πρέπει να καταλήξει στην ήττα της κρατικής μεθόδευσης και στην αθώωση και νίκη των δύο αγωνιστών, που θα είναι μια νίκη όλων μας, μια νίκη που αφορά όλη την κοινωνία.

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη & Ν. Ματαράγκα