Στο νοσοκομείο στην Κ. Μακεδονία, ο Μ. Γιαννάκος περιγράφει την κατάσταση ως «απελπιστική» καθώς σύμφωνα με τον ίδιο 23 ασθενείς και ύποπτα κρούσματα κορονοϊού βρίσκονται όλοι μαζί σε κοινόχρηστους χώρους και πολλοί από αυτούς σε ράντζα. «Ο ένας κολλάει τον άλλον. Όταν βγει το μοριακό τεστ αρνητικό μεταφέρονται σε γενικές κλινικές» σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ προσθέτοντας ότι «περιμένοντας να βγουν τα τεστ μπορεί ο αρνητικός ασθενής να κολλήσει από τον θετικό. Έτσι μεταφέρει τον ιό σε κλινικές άλλων παθήσεων».

«Και μετά αναρωτιούνται για τη νοσοκομειακή διασπορά», σημειώνει ο ίδιος και σχολιάζει αναφορικά με την κυβέρνηση ότι «τώρα δεν μιλάνε γιατί δεν έχουν τα εξιλαστήρια θύματα τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς να τους επικαλεστούν».

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος σημειώνει ότι τουλάχιστον 100 ασθενείς αν και είναι διασωληνωμένοι δεν βρίσκονται σε ΜΕΘ, «χάνοντας τη ζωή τους ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής».

Στην Αττική, ξεκίνησε εφημερία το νοσοκομείο «Γεννηματάς» με 5 διασωληνωμένους στις κλινικές, ενώ στο Σισμανόγλειο 6 διασωληνωμένοι στις κλινικές και «ο μακρύς τραγικός κατάλογος συνεχίζεται» τονίζει ο Μ. Γιαννάκος και παραθέτει αναλυτικά την κατάσταση στα άλλα νοσοκομεία:

  • ΑΧΕΠΑ 9 διασωληνωμένοι στις κλινικές,
  • Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης εφημερεύει τώρα με γεμάτη τη ΜΕΘ 28 κλινών και 13 διασωληνωμένοι στα χειρουργεία,
  • Παπαγεωργίου 19 διασωληνωμένοι σε ΜΑΦ,
  • Πανεπιστημιακό Λάρισας 4 διασωληνωμένοι σε ΜΑΦ και 1 στη κλινική.
  • Άρτα 4 διασωληνωμένοι στις κλινικές.

Επιπλέον, όσον αφορά στο πρόστιμο των 100 ευρώ το μήνα σε όσους δεν έχουν εμβολιστεί ενάντια στον κορωνοϊό και είναι άνω των 60 ετών ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος κάνει λόγο για «ομολογία αποτυχίας» του εμβολιαστικού προγράμματος προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα θα ήταν καλύτερα εάν τα ίδια χρήματα δίνονταν ως παροχή σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Παράλληλα ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ρόλο του ΕΟΔΥ ο οποίο όπως τόνισε δεν είναι στατιστική υπηρεσία να καταγράφει τα κρούσματα «οφείλει με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) να πηγαίνει πόρτα – πόρτα να βρίσκει τους ανεμβολίαστους και να κουβεντιάζει μαζί τους για να πείθει όσους φοβούνται και επηρεάζονται αρνητικά στο να εμβολιασθούν».

«Ο ΕΟΔΥ οφείλει να πηγαίνει στα σπίτια των κρουσμάτων κορωνοϊού με γιατρούς της πρωτοβάθμιας περίθαλψης για ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα ώστε να μην φθάνουν στα νοσοκομεία σε μη αναστρέψιμη κατάσταση», υπογράμμισε ο Μιχάλης Γιαννάκος τονίζοντας ότι «δεν είναι όλοι αυτοί αρνητές όπως