«Μετά το έγκλημα στα Τέμπη ο λαός έχει ξεσηκωθεί: Η νέα γενιά, από το μαθητικό κίνημα μέχρι τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και τα ευάλωτα νοικοκυριά, που έχουν κατακλύσει τους δρόμους μετά την ασύλληπτη τραγωδία των Τεμπών, απορρίπτουν την Ελλάδα της διαφθοράς, της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης, της αναξιοκρατίας, της ολιγαρχίας, των ιδιωτικοποιήσεων.

Η άθλια μνημονιακή πολιτική σπασίματος-απαξίωσης-ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας έδειξε και στον τελευταίο άνθρωπο στη χώρα τα δολοφονικά αποτελέσματα της. Η ακόμα αθλιότερη κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε κι αυτή πως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η συγκάλυψη και η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας

Εμείς συνεχίζουμε να κινητοποιούμαστε μαζί με τον λαό.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για να επιστρέψει στη χώρα η λογοδοσία και να οδηγηθούν στα δικαστήρια όλοι οι υπεύθυνοι της τραγωδίας, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές σπασίματος-απαξίωσης-ιδιωτικοποίησης των δημόσιων εταιρειών κοινής ωφέλειας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ανήκουν στο λαό οι δημόσιες υποδομές, το ρεύμα, οι μεταφορές, το νερό καθώς και τα δημόσια αγαθά όπως η παιδεία και η υγεία.

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου, καλούμε όλες και όλους, στις 6:30μμ, στο Σύνταγμα.

Καμία Συγκάλυψη στο Έγκλημα.
Καταδίκη των πραγματικών ενόχων» αναφέρει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

Η Αναμέτρηση γράφει μεταξύ άλλων: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ – ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ – ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

Ένα ποτάμι οργής σαρώνει τη χώρα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπτη. Οι διαδηλώσεις στο Σύνταγμα και σε όλη την Ελλάδα, οι κινητοποιήσεις εργαζομένων, φοιτητ(ρι)ών και μαθητ(ρι)ών συναντήθηκαν με τη συλλογική έκφραση του πένθους και της οργής στο δρόμο και έσπασαν το πέπλο σιωπής που ήθελαν να επιβάλουν η κυβέρνηση και τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Το κυβερνητικό αφήγημα, που αλλάζει διαρκώς και ανεπιτυχώς, από το “φταίει ο σταθμάρχης” στις καθυστερημένες και κενές νοήματος “συγγνώμες” του πρωθυπουργού δεν πείθει καμία και κανέναν, αντίθετα ρίχνει λάδι στη φωτιά. Οι προφητικές καταγγελίες και τα εξώδικα των εργαζομένων που επεσήμαναν τις τρομακτικές ελλείψεις και τους κινδύνους για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων δεν επιτρέπουν καμία συγκάλυψη.

Η ΝΔ, το κόμμα που εξύψωσε όσο κανείς το αφήγημα της “ασφάλειας”, επισφραγίζει το τέλος της τετραετίας της με μία ανείπωτη τραγωδία που μαρτυρά ότι οι ζωές μας βάλλονται και παίζονται στα ζάρια διαρκώς.

Είναι εξοργιστική από την πλευρά του πρωθυπουργού η διαρκής προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών με σκοπό την πολιτική του επιβίωση και προκειμένου να αποσοβηθεί όσο είναι δυνατόν το πολιτικό κόστος, η στημένη παραίτηση του υπουργού μεταφορών και η μετάθεση των εκλογών για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Είναι μια αδίστακτη κυβέρνηση που φέρει πρώτη την πολιτική ευθύνη της ανείπωτης τραγωδίας, να επωμιστεί το κόστος– ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ! Επίσης, απαιτούμε να διερευνηθούν μέχρι τέλους οι ποινικές ευθύνες κρατικών και εταιρικών προσώπων – να τιμωρηθούν οι ένοχοι!
Η τραγωδία στα Τέμπη είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κρατικού-εταιρικού εγκλήματος, που όμοια τους υπάρχουν πάρα πολλά σε διεθνές πλαίσιο.
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ –ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
🟣Δικαιοσύνη για τα θύματα και τις οικογένειες τους – Τιμωρία των ενόχων – Καμία συγκάλυψη
🟣Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων – Παραίτηση του πρωθυπουργού
🟣Καμία αυταπάτη για ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Όλα τα κόμματα των μνημονίων είναι πολιτικοί αυτουργοί του εγκλήματος
🟣 Άμεση κρατικοποίηση της TrainOSE χωρίς αποζημίωση
🟣 Ενιαίο, δημόσιο και ασφαλές σύστημα συγκοινωνίας για όλη τη χώρα
🟣Εθνικοποίηση όλων των βασικών υποδομών της χώρας. Ρεύμα, νερό, συγκοινωνίες, διαδίκτυο για όλο τον λαό».