Μετά το επικοινωνιακό φιάσκο για τον διορισμό της Ζαρούλια, με υπογραφή του προέδρου της Βουλής, Κ. Τασούλα, ανακλήθηκε οριστικά ο διορισμός και προαναγγέλθηκε ΕΔΕ στις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ  της ιστοσελίδας ieidiseis.gr που παρουσίαζε ντοκουμέντα που έδειχναν ότι ο διορισμός ήταν εξαρχής παράνομος, υπήρχαν παρατυπίες στον φάκελο της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Παγώνει ο διορισμός της υπόδικης χρυσαυγίτισσας Ζαρούλια στη Βουλή μετά τις έντονες αντιδράσεις

Μετά την κοινωνική κατακραυγή και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν, το απόγευμα της Παρασκλευής ο Κ. Τασούλας υπέγραψε την οριστική ανάκληση του διορισμού της Ελένης Ζαρούλια, ενώ ανακοινώθηκε ότι η καταδικασμένη για την Χρυσή Αυγή είχε ψευδώς βεβαιώσει την υπηρεσία, όπου κατέθεσε τα δικαιολογητικά και προβλεπόμενες βεβαιώσεις, ότι δεν έχει κώλυμα διορισμού.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπέγραψε τον διορισμό Ζαρούλια, οι αντιδράσεις τον πάγωσαν

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε πως μεταβιβάζεται φάκελος στον εισαγγελέα με τον οποίο θα ζητά την ποινική αξιολόγηση για όποιο αδίκημα τυχόν έχει τελέσει η Ελένη Ζαρούλια κατά την υποβολή των δικαιολογητικών της στη Βουλή. Κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν ότι θα διενεργηθεί ΕΔΕ στην αρμόδια διεύθυνση της Βουλής που ήλεγξε τα δικαιολογητικά γιατί δεν εντόπισε την καταφανώς ψευδή βεβαίωσή της.