Επίθεση με βιτριόλι πραγματοποίησε εχθές, Τετάρτη 23 Ιουνίου, ιερέας κατά επτά μητροπολιτών του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη, καθώς και σε έναν αστυνομικό που έσπευσε να βοηθήσει.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου το οποίο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεση του ιερέα, λόγω παραπτωμάτων που αφορούν σε υπόθεση με ναρκωτικά. Ο ιερομόναχος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν υπό την επήρεια ηρεμιστικών ουσιών, έβγαλε από την τσέπη του βιτριόλι, που κουβαλούσε μαζί του, και το έριξε στα πρόσωπα και τα χέρια των παριστάμενων Μητροπολιτών τραυματίζοντάς τους.

Αμέσως συνελήφθη, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου μετέβη και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, που χαρακτήρισε το συμβάν «τραγικό».

Ο 37χρονος άνδρας που ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας μεταφέρεται στον εισαγγελέα, και σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε πως προέβη στην πράξη μόλις κατάλαβε πως θα τον καθαιρούσαν, ενώ όπως υποστήριξε στη συνέχεια αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο. Την υπόθεση ανέλαβε πλέον η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας

Οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων ήταν και δύο δικηγόροι και ένας αστυνομικός, δεν αντιμετωπίζουν κάποιον σοβαρό κίνδυνο.