Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του μετά από σχετική καταγγελία των γονέων της θανούσης, μητέρας τριών παιδιών, για πρόκληση σωματικών βλαβών, ενώ ο κατηγορούμενος ήταν άφαντος τις τελευταίες ημέρες που το θύμα χαροπάλευε στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο συλληφθείς ήταν εκείνος που μετέφερε την 29χρονη στο νοσοκομείο αποδίδοντας τον τραυματισμό της σε πτώση από σκάλα, ισχυρισμός που δεν επιβεβαιώθηκε κατά την ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της νοσηλείας της άτυχης γυναίκας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λόγω της βαρύτητας των τραυμάτων που έφερε.

Τη ίδια στιγμή οι πρώτες μαρτυρίες αναφέρουν ότι η 29χρονη ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας και πως ο 31χρονος είχε απασχολήσει αρκετές φορές με τη συμπεριφορά του. Ο πατέρας του θύματος δήλωσε, μάλιστα, ότι είχε να δει τέσσερα χρόνια τόσο την κόρη του όσο και τα εγγόνια του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συγγενείς της άτυχης κοπέλας ανέφεραν πως η 29χρονη, όταν συνέβη το περιστατικό, έμεινε για 2 με 3 ώρες στο σπίτι, ενώ οι δικοί της προσπαθούσαν να τη συνεφέρουν.

Άλλη μαρτυρία στο voria.gr αναφέρει πως ο 31χρονος ήταν ιδιαίτερα ευέξαπτος και χτυπούσε συστηματικά την σύζυγό του. Προσπαθούσε να την αποκόψει από την οικογένειά της, ώστε να μην μάθουν τα όσα συνέβαιναν στο σπίτι τους. Ωστόσο, το θύμα είχε φέρεται να είχε συχνά μελανιές σε όλο του το σώμα από τα χτυπήματα, κάτι που δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο.

Η φεμινιστική συλλογικότητα «Sabbat» απευθύνει κάλεσμα διαμαρτυρίας για σήμερα, στις 9 μ.μ. έξω από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στην Κλαυθμώνος στην Αθήνα ζητώντας παράλληλα μέτρα για τις επιζωσες έμφυλης βίας.