Η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε πως έστειλε τρία πλοία και τρία αεροσκάφη για να βοηθήσουν στις έρευνες. Τα ινδικά μέσα αναπτύσσονται στη Θάλασσα του Ανταμάν στον Ινδικό Ωκεανό.
Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα υψηλόβαθμους αξιωματούχους, υποστηρίζουν πως το Boeing 777 συνέχισε να μεταδίδει ένα αυτόματο σήμα επί ώρες αφότου εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ. Τα συστήματα μετάδοσης προσπαθούσαν κατά τακτά διαστήματα να συνδεθούν με έναν ή περισσότερους αναμεταδότες δορυφόρους, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.
Οι τελευταίες πληροφορίες, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters, υποδεικνύουν ότι το Boeing 777 κινήθηκε τελικώς προς την κατεύθυνση των Νήσων Ανταμάν.
Οι ερευνητές, σύμφωνα με νέα λεπτομερή ενημέρωση από πλευράς των πηγών του πρακτορείου, τείνουν στην εκδοχή ότι το αεροσκάφος εισήλθε σε μία γνωστή και τυπική διαδρομή την οποία ακολουθούν πολλά αεροσκάφη, βορειοδυτικά της Μαλαισίας.
Η κατεύθυνσή του – προς τη Θάλασσα του Ανταμάν και τον Κόλπο της Βεγγάλης – θα μπορούσε να προκύψει μόνον ηθελημένα, είτε δια χειρός χειριστών είτε με σχετικό προγραμματισμό του αυτόματου πιλότου.
Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έστειλε ένα πλοίο και ένα αεροπλάνο στη ζώνη αυτή, είπε αξιωματούχος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, ζητώντας να μην κατονομαστεί.
Εν τω μεταξύ, κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμεραπως επιστήμονες εντόπισαν ένα «γεγονός στο θαλάσσιο βυθό» που μπορεί να συνδέεται με πρόσκρουση του αγνούμενου αεροπλάνου.Το γεγονός καταγράφηκε στις 2:55 π.μ. του Σαββάτου στα ύδατα ανάμεσα στη Μαλαισία και το Βιετάμ, ανέφεραν σεισμολόγοι και φυσικοί στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.