Στη θέση του Συντονιστή των δελτίων ειδήσεων, της Διεύθυνσης News Room και της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης τοποθετείται ο δημοσιογράφος, Γιάννης Τρούπης, με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Γιώργου Γαμπρίτσιου, όπως αναφέρουν οι Τυπολογίες.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δημοσιογράφος που για χρόνια «κρατούσε» το ρεπορτάζ Νέας Δημοκρατίας στην κρατική τηλεόραση αναλαμβάνει «άνευ καταβολής επιδόματος ευθύνης», ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από την επόμενη των εκλογών του Ιουλίου, ο ίδιος από κοινού με τον σημερινό γενικό διευθυντή ενημέρωσης, Φ. Καφαράκη, είχαν ατύπως τον έλεγχο του ειδησιογραφικού τμήματος.

Αξίζει επίσης να υπενθυμίσουμε πως ο εν λόγω δημοσιογράφος ήταν ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων που στα τέλη του 2014 και με τη συνέντευξη που πήραν από τον Αντώνη Σαμαρά για τη ΝΕΡΙΤ, είχαν αναγκάσει ακόμα και την ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει σε ανακοίνωση για προσβολή της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Θυμηθείτε την «συνέντευξη παρωδία» που είχε παραχωρήσει ο πρώην πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, Γιάννη Τρούπη και Γιώργο Ευθυμίου:

Την προεκλογική περίοδο εγκαινίασε ο Αντώνης Σαμαράς

«Ποιος θα αντέξει στους ρυθμούς του Κυρ. Μητσοτάκη» αναρωτιέται στο τελευταίο του πόνημα σε ιστοσελίδα που αρθρογραφεί ο δημοσιογράφος, όπου εξηγεί πως το δυνατότερο χαρτί του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τα φαινόμενα, η κρατική τηλεόραση δεν θα είναι ένας από εκείνους που θα αντέξουν.