Μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» και στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος δεν δίστασε να δηλώσει πως είχε πληροφόρηση για σχέδιο εισβολής στο Εθνικό Νομισματοκοπείο που απέβλεπε σε έκδοση παράλληλου νομίσματος και για το οποίο απευθύνθηκε σε πρώην πρωθυπουργούς αλλά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να καταστρώσουν από κοινού «τείχος» αποτροπής του.
«Ναι, είχα τέτοια πληροφόρηση. Γι’ αυτό συγκάλεσα τους νομικούς συμβούλους της τράπεζας, παράγοντες του δημοσίου βίου που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί. Μίλησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φτιάξαμε έτσι, να το πω, ένα τείχος, μια άμυνα για εξελίξεις τέτοιου είδους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οργισμένη ήταν, όπως αναμενόταν η αντίδραση του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως ο Γιάννης Στουρνάρας πλέον αποθρασύνθηκε, όσο δεν για τα «καταγγελλόμενά του» δεν αποτελούν παρά τις γνωστές άθλιες ιστορίες που επικαλείτο τόσο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και το περιβάλλον του, προκειμένου να δικαιολογήσουν την διαστρέβλωση του περιεχομένου του «ΟΧΙ» του Δημοψηφίσματος και να ανοίξουν τον δρόμο στο τρίτο Μνημόνιο.
Παρατίθεται αυτούσια η δήλωση Λαφαζάνη
Ο υπόλογος Γιάννης Στουρνάρας αποθρασύνεται
Προξενεί κατάπληξη αλλά και οργή το γεγονός ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας επανέφερε με συνέντευξή του στον «Σκαϊ» τις βρώμικες αθλιότητες περί εισβολής, τάχα, στο Νομισματοκοπείο για την επίτευξη ευφάνταστων στόχων.
Τις ψευδείς αυτές αθλιότητες για εισβολή στο Νομισματοκοπείο, ως γνωστόν, διακινούσαν σε βάρος μου ο Αλ. Τσίπρας και η κλειστή ομάδα του Μαξίμου μαζί με συστημικά μέσα ενημέρωσης, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν το «θάψιμο» του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και τη συνθηκολόγηση του τρίτου, καταστροφικού μνημονίου.
Το πιο εξοργιστικό, όμως, είναι ότι ο Γ. Στουρνάρας ομολογεί, χωρίς κανένα δισταγμό, ότι προκειμένου να συγκροτήσει «ένα τείχος και μια άμυνα» απέναντι στην κατ’ αυτόν σχεδιασμένη «εισβολή στο Νομισματοκοπείο» και ενδεχόμενες εναλλακτικές επιλογές απέναντι στους εκβιασμούς των πιστωτών, «συγκάλεσε τους νομικούς συμβούλους της Τράπεζας, παράγοντες του δημοσίου βίου που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί και μίλησε και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» για να φτιάξει αυτό το «τείχος».
Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τέτοιου είδους δηλώσεις είναι αμείλικτα και εγείρουν μείζονα θέματα για την ίδια τη Δημοκρατία.
Από πού αντλούσε ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος τις δήθεν πληροφορίες για εισβολή, τάχα, στο Νομισματοκοπείο; Ποιοι πρότειναν σύμφωνα με τους «πληροφοριοδότες» του αυτήν την εισβολή; Διαθέτει ο Διοικητής της ΤτΕ παρακρατικό μηχανισμό πληροφοριών;
Ποιους συγκεκριμένα παράγοντες του δημοσίου που χρημάτισαν πρωθυπουργοί συγκάλεσε; Με ποια ιδιότητα και ποια εξουσιοδότηση;
Μίλησε πράγματι γι’ αυτά τα θέματα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και «έφτιαξε» μαζί του το περίφημο «τείχος» στο οποίο αναφέρεται;
Το επιβεβαιώνει αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;
Ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος με τις εξωφρενικές αυτές τοποθετήσεις του αναγνωρίζει ότι λειτουργούσε ως «παράκεντρο» και ως αντιδημοκρατική «παραεξουσία» στη βάση ψευδέστατων και σκόπιμων πληροφοριών και με στόχους που δεν έχουν καμιά σχέση με την αρμοδιότητά του.
Ο Γιάννης Στουρνάρας προφανώς αποθρασύνεται από τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα και την απλόχερη στήριξη και την εύνοια που του προσφέρεται από την μεταλλαγμένη κυβερνητική ομάδα, η οποία τον αξιοποιεί ως το δεξί της χέρι στο καταστροφικό της έργο.
Ο Γ. Στουρνάρας αντί να αποκαλύπτει θρασύτατα το σκοτεινό αντιδημοκρατικό του ρόλο στη μνημονιακή μετάλλαξη της κυβέρνησης και τη μνημονιακή πορεία της χώρας και συκοφαντώντας, να εμφανίζεται, τάχα, ως τιμητής, θα έπρεπε να ήταν υπόλογος.
Υπόλογος και κατηγορούμενος για πελώρια σκάνδαλα, τα οποία είχαμε καταγγείλει με στοιχεία, όπως το σκάνδαλο της μεταβίβασης με «προίκα» πολλών δισ της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίού (ΤΤ) στην Τράπεζα Πειραιώς και την Eurobank αντίστοιχα. Όπως το σκάνδαλο, της απώλειας πολλών δισ από το δημόσιο προκειμένου να αναλάβουν ξένα funds τον έλεγχο της Eurobank.
«Ριφιφί» στο Νομισματοκοπείο δεν είχε προτείνει κανένας και κανένας δεν προετοίμαζε εισβολή στον Χολαργό, πολύ περισσότερο ο υπογράφων.
Το «Ριφιφί» στο δημόσιο χρήμα το διευκόλυνε με τις πράξεις και τις παραλείψεις του ο Γ. Στουρνάρας σε σκάνδαλα όπως της ΑΤΕ, του ΤΤ και της Eurobank, για τα οποία πρέπει να συσταθεί στη Βουλή άμεσα εξεταστική Επιτροπή, για να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες, όπως άλλωστε είχε δεσμευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και Αλ. Τσίπρας, που μάλιστα είχε καταθέσει γι’ αυτά και πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του σημερινού Διοικητή της ΤτΕ, ενώ σήμερα αναγορεύει τον Γ. Στουρνάρα σε εκλεκτό συνεργάτη του.