Σύμφωνα με τον Sgt. L’Jean McKneely Jr. του τοπικού αστυνομικού τμήματος, το περιστατικό συνέβη γύρω στη 01:30 (τοπική ώρα) μέσα στο The Dior Bar and Lounge, που βρίσκεται στη λεωφόρο Bennington κοντά στο College Drive.

Οι αρχές ανέφεραν ότι συνεργεία έκτακτης ανάγκης μετέφεραν τουλάχιστον πέντε θύματα σε νοσοκομείο, εκ των οποίων τα τρία σε κρίσιμη κατάσταση. Στο μεταξύ, πολλά θύματα έφτασαν στο νοσοκομείο με τα προσωπικά τους οχήματα.

Το αστυνομικό τμήμα του Μπατόν Ρουζ ανακοίνωσε ότι το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση, μέχρι στιγμής είναι άγνωστα τα αίτια του πυροβολισμού και ζήτησε από τους γείτονες να δώσουν πληροφορίες για να διευκρινιστεί το συμβάν.

Από την πλευρά της, η δήμαρχος και πρόεδρος του East Baton Rouge, Σάρον Γουέστον Μπρουμ, χαρακτήρισε τον πυροβολισμό ως πράξη παράλογης βίας και διαβεβαίωσε ότι δεν θα περάσει χωρίς να ερευνηθεί.

«Δεν θα σταματήσουμε τη δουλειά μας μέχρι να νιώσουν όλοι ασφαλείς και οι άνθρωποι να μην καταφεύγουν πλέον στα όπλα για να λύσουν τις διαφορές τους», είπε σε μήνυμά της στο κοινωνικό δίκτυο Twitter.

Στο μεταξύ νεκρός βρέθηκε ο κύριος ύποπτος, ο οποίος σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού σερίφη αυτοκτόνησε μέσα σε λευκό φορτηγάκι. «Ο ύποπτος έφερε τραύμα από σφαίρα και ο θάνατός του διαπιστώθηκε επιτόπου», ανέφερε ο σερίφης, προσθέτοντας πως «η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Οι ερευνητές ανθρωποκτονιών εργάζονται νυχθημερόν για να συγκεντρώσουν επιπλέον πληροφορίες και να εξακριβώσουν το κίνητρο αυτού του εξαιρετικά τραγικού συμβάντος», ενώ διευκρίνισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλος ύποπτος.