Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», η Δ. Περβανίδου δήλωσε ότι από τις αρχές του 2018 μέχρι σήμερα, έχουν πεθάνει 16 άνθρωποι από τον ιό του Δυτικού Νείλου και έχουν μολυνθεί συνολικά 133. Επισημαίνεται ότι ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε σημαντικά τις τελευταίες μέρες , καθώς σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν πεθάνει 11 άνθρωποι μέχρι τις 22 Αυγούστου.

Η Δ. Περβανίδου αναφέρει ότι οι υψηλές θερμοκρασίες και οι βροχοπτώσεις στις αρχές του καλοκαιριού συντέλεσαν στη διασπορά του ιού. «Δυστυχώς η διασπορά του ιού είναι αρκετά μεγάλη και έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε πολλούς δήμους, με βασικά επίκεντρα την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία. Φέτος  έχουμε πολλά περιστατικά που έχουν διαγνωστεί. Έχουμε μια πρόωρη έναρξη της κυκλοφορίας του ιού του Δυτικού Νείλου και σε αυτό συντέλεσαν οι υψηλές θερμοκρασίες και οι βροχοπτώσεις στις αρχές του καλοκαιριού».

Συνέστησε στους πολίτες να λαμβάνουν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, προσθέτοντας ότι «το 80% των ανθρώπων που μολύνονται είναι ασυμπτωματικοί, το 20% αναπτύσσουν μια ιογενή συνδρομή και το 1% εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα και αυτά είναι κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα».

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να επαγρυπνούν και να απευθύνονται στους γιατρούς σε περίπτωση που αντιληφθούν τα συμπτώματα του ιού. «Όταν αναπτύσσονται κάποια συμπτώματα είναι καλό να απευθυνόμαστε στο γιατρό μας. Τα απλά συμπτώματα που δημιουργούνται όταν έχουμε την απλή ίωση του Δυτικού Νείλου, είναι πυρετός, πονοκέφαλος, διάρροιες, εμετοί, έντονη καταβολή και κόπωση. Στην περίπτωση όμως που υπάρχουν συμπτώματα του κεντρικού νευρικού συστήματος, όπως η πτώση του επιπέδου συνείδησης, λήθαργος, υπνηλία, τότε ο ασθενής πρέπει άμεσα να νοσηλευτεί».

Σχετικά με τα μέτρα πρόληψης που μπορούν να λάβουν οι πολίτες, δήλωσε ότι «καλό είναι να χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά με δραστικές ουσίες που έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικές όπως: DEET, Πικαριδίνη/ικαριδίνη, ΙR3535 και αιθέρια έλαια ευκαλύπτου».