Κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης για την κρίση του κορονοϊού, ο Σ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι μέχρι τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό 68 άνθρωποι, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 1.673 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Την ίδια στιγμή, 92 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Εκτίμησε ότι η αλλαγή του καιρού, αν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα, «δεν θα επηρρεάσει τη διασπορά του ιού», ενώ ανέφερε ότι στρατηγική μαζικού εργαστηριακού ελέγχου θα λάβει χώρα μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, καθώς «δεν πρόκειται μόνο για επάρκεια στη διάγνωση αλλά και στην πιστοποίηση της ανοσίας».

Παράταση περιορισμών έως τις 27 Απριλίου ανακοίνωσε ο «παιδαγωγός» Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, απευθύνθηκε για μια ακόμη φορά με δηκτικό τρόπο προς τους πολίτες, ανακοινώνοντας την παράταση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας μέχρι τις 27 Απριλίου.  Τόνισε ότι αναστέλλεται η δυνατότητα υποβολής δήλωσης αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας και στάθηκε στην «απολύτως αντικοινωνική στάση» που δείχνουν ορισμένοι πολίτες, οι οποίοι «υπονομεύουν τις προσπάθειες του συνόλου». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή» σε όσους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα περιορισμού.

Σημειώνεται ότι προ ωρών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα η κυβέρνηση θα αποφασίσει για τον χρονικό περιορισμό και τον αριθμό μετακινήσεων των πολιτών στο πλαίσιο αυστηροποιήσης των μέτρων για την καραντίνα. «Η αυστηροποίηση των μέτρων που έρχεται αφορά τους ασυνεπείς, όχι τους συνεπείς. Τους συνεπείς δεν θα τους θίξει σε τίποτα. Ο περιορισμός θα έχει να κάνει με δύο πράγματα: Πρώτον, με τον αριθμό των επιτρεπόμενων μετακινήσεων. Αυτό είναι κάτι που εξετάζουμε και θα αποφασιστεί τα επόμενα 24ωρα. Και δεύτερον, με το ενδεχόμενο ενός χρονικού περιορισμού στις εξόδους, δηλαδή να μη λέει κανείς ότι πάει για σωματική άσκηση και να είναι όλη την ημέρα έξω από το σπίτι. Γιατί πρέπει να μείνουμε στο σπίτι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χρονικό περιορισμό και όριο στον αριθμό μετακινήσεων των πολιτών ετοιμάζει η κυβέρνηση