Την τελευταία βδομάδα στο Ισραήλ πραγματοποιούνται σειρά από κινητοποιήσεις λόγω των κατηγοριών για δύο υποθέσεις διαφθοράς κατά του πρωθυπουργού της χώρας, με αποκορύφωμα αυτή του Σαββάτου, η οποία ήταν και η μαζικότερη. Η αστυνομία δεν έχει δώσει επίσημη εκτίμηση για τον αριθμό των διαδηλωτών του Σαββάτου, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του Reuters, οι διαδηλωτές έφτασαν τους 20.000.
 
Οι κατηγορίες κατά του Μπ. Νετανιάχου που βρίσκονται υπό δικαστική έρευνα είναι για αποδοχή δώρων από πλούσιους επιχειρηματίες και για συμφωνία με ιδιοκτήτη εφημερίδας για ευνοϊκότερη κάλυψη με αντάλλαγμα την μείωση της κυκλοφορίας ανταγωνιστικής εφημερίδας.

 
Παράλληλα, η διαμαρτυρία αφορά ένα νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από το κοινοβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα και απαγορεύει στην αστυνομία να δίνει στη δημοσιότητα τις εξελίξεις στις δύο δικαστικές έρευνες.Οι επικριτές του σχεδίου νόμου καταγγέλλουν ότι αυτό αποτελεί κατάφωρη απόπειρα προστασίας του Ισραηλινού πρωθυπουργού με στόχο να παραμείνει η κοινή γνώμη στο σκοτάδι.
 
Ο ίδιος, που διανύει την τέταρτη θητεία του, έχει υποστηρίξει ότι δεν ενδιαφέρεται για την προώθηση νομοθεσίας που αφορά το πρόσωπό του, αλλά ούτε και έδωσε εντολή στους εισηγητές της να αποσύρουν το νομοσχέδιο.