Ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Α. Βούτσιτς και αναφέρθηκε στις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών, αλλά και το μνημόνιο συμφωνίας που υπέγραψε η Άγκυρα με την αυτοαποκαλούμενη κυβέρνηση της Λιβύης που οριοθετεί καινούργια θαλάσσια σύνορα και καταπατά τα όσα ορίζονται από το διεθνές δίκαιο.

Ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε ότι η χώρα του υποστηρίζει πλήρως την Ελλάδα σχετικά με τα θαλάσσια της σύνορα. «Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.  Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας – Λιβύης. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Σερβίας.

Παράλληλα, ο Βούτσιτς δήλωσε ότι η κυβέρνηση του αναλαμβάνει πρωτοβουλία ώστε να φιλοξενήσει ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Ο Κ. Μητσοτάκης τον ευχαρίστησε και δήλωσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως και προτίθεται να προσφέρει τεχνογνωσία για την ένταξή της Σερβίας στην ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε την απόφαση του σερβικού κράτους να αγοράσει φυσικό αέριο από τον αγωγό της Ελλάδας με τη Βουλγαρία (IGB), επισημαίνοντας πως θα ενισχύσει τη διαφοροποίηση των πηγών Ενέργειας για τη Σερβία, δηλαδή την απεξάρτησή της από το ρωσικό αέριο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Α. Βούτσιτς , υπογράφτηκε σύμφωνο «στρατηγικής συνεργασίας», ενώ συμφωνήθηκε η σύσταση ενός νέου τριμερούς σχήματος Ελλάδας – Κύπρου – Σερβίας.