Ο πρόεδρος της Υεμένης είχε καλέσει σε βοήθεια από το εξωτερικό, ενώ συνεχίζονταν οι αντικρουόμενες αναφορές για το πού βρίσκεται.

Σύμφωνα με το Al Arabiya, πέραν των δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας στις αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον των Χούτι συμμετέχουν Κουβέιτ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Μπαχρέιν αλλά και Μαρόκο, Αίγυπτος, Ιορδανία και Σουδάν. Υποστηρίζεται επιπλέον ότι οι τρεις τελευταίες και το Πακιστάν έχουν εμφανιστεί έτοιμες για αποστολή χερσαίων δυνάμεων.

Βόμβες στο αεροδρόμιο

Το πρωί της Πέμπτης είχαν γίνει βομβαρδισμοί εναντίον του αεροδρομίου της πρωτεύουσας Σαναά, η οποία βρίσκεται εδώ και εβδομάδες στον έλεγχο των ανταρτών.

Δεν έγινε γνωστή η εθνικότητα των αεροσκαφών που έπληξαν το αεροδρόμιο αλλά η επίθεση πραγματοποιήθηκε αφού ανακοινώθηκε από τη Σαουδική Αραβία, διά στόματος του πρέσβη στις ΗΠΑ Αντέλ αλ Τζουμπέιρ, ότι έχει ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση για να υπερασπιστεί την κυβέρνηση του Χάντι.

Ο σαουδάραβας πρέσβης στην Ουάσινγκτον είχε πει ότι «οι επιχειρήσεις έχουν ως στόχο να υπερασπιστούν τη νόμιμη κυβέρνηση» του προέδρου της Υεμένης, Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, που υποστηρίζεται από το Ριάντ ώστε να αντιμετωπιστούν οι σιίτες αντάρτες που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως προσφέρει επιμελητειακή υποστήριξη στις επιχειρήσεις.