Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δικτύου Σπάρτακος:

«Σε χθεσινή ανακοίνωση του το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επεσήμανε ότι στο άρθρο του ΥΦΕΘΑ Ιωάννη Κεφαλογιάννη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» με τίτλο «Αλλαγές στη Στρατιωτική Εκπαίδευση σε τρεις κατευθύνσεις», δεν περιγράφονται όλες οι αλλαγές που συντελούνται στις Παραγωγικές Σχολές.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφεται μια σαφή αύξηση των καταγγελιών που έχουν να κάνουν με την αύξηση των καψονιών και γενικά της βαρβαρότητας στις Παραγωγικές Σχολές. Αύξηση της βαρβαρότητας που προκαλεί μαζικό κύμα αποχώρησης σπουδαστών. Είναι σαφές ότι η αναβάθμιση της δράσης του Ελληνικού Στρατού σε αποστολές εκτός συνόρων που σχεδιάζει ο αστικός κόσμος απαιτεί αδίστακτους Μισθοφόρους Στρατιώτες που φέρουν το εθνόσημο και εξυπηρετούν επιχειρηματικές επιδιώξεις αλλά και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Σε νέα καταγγελία γονιού που έγινε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αποκαλύπτεται ότι μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί (70) αποχωρήσεις νέων σπουδαστών. Τη Δευτέρα 27/11/2013 αποχώρησαν και άλλοι.

Ο λόγος είναι τα συνεχή και ολοένα βάναυσα καψόνια. Μάλιστα υπάρχει καταγγελία για σπουδαστή που πρόσφατα κατέληξε τραυματισμένος σε Στρατιωτικό Νοσοκομείο μετά από καψόνια. Οι καταγγελίες επικεντρώνονται σε τέσσερις (4) βασανιστές 4ετεις σπουδαστές που δρουν ανεξέλεγκτα, με πλήρη Ανοχή καθώς όλοι γνωρίζουν τη δράση τους.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην υπάρξουν καταγγελίες στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Για αυτό υπάρχουν Απειλές και επιχειρείται Τρομοκράτηση των θυμάτων πρωτοετών σπουδαστών προκειμένου να μην υπάρξουν αποκαλύψεις. Επισημαίνουμε ότι τα Καψόνια και οι Βαρβαρότητες είναι καθεστώς στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, αλλά καταγράφεται μια σαφή αναβάθμιση της βαναυσότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ και αυτή την καταγγελία από την ΣΣΕ; Τι απαντά ο στρατηγός Διοικητής;
Ευθύνες για τα καψόνια, ότι όλες αυτές οι βαρβαρότητες είναι καθεστώς και ενισχύονται, επιρρίπτονται βασικά σε Ανώτερους Αξιωματικούς. Αν ήθελαν θα τα είχαν εξαφανίσει.
Ας συγκρίνει κανείς την καθημερινότητα που βιώνουν οι σπουδαστές της ΣΣΕ και της ΣΜΥ; Γιατί εκεί δεν υπάρχουν αυτές οι βαναυσότητες; Πολύ απλά γιατί διαφορετικός είναι ο ρόλος του νέου Αξιωματικού.

Εμείς καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από τον Στρατό.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ. και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ»