Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real fm, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τόνισε πως η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει μεταρρυθμίσεις που εντάσσονται στις προεκλογικές δεσμεύσεις.

«Εμείς πάμε με αποφασιστικότητα για να παρουσιάσουμε τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι και ενταγμένες στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και κυρίως στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού που εγκρίθηκαν από τη Βουλή, όσον αφορά τη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση, για να είναι και αποτελεσματική για τους πολίτες και την οικονομία μας και για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και για την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Συν οι αναγκαίες που πρέπει να γίνουν των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, στο Δημόσιο κλπ.

Πάμε αποφασισμένοι να πούμε και να πείσουμε ότι αυτές είναι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και που είναι συμβατές με την πρόσφατη εντολή του ελληνικού λαού. Θα δούμε υπάρχουν και οι συμμαχίες οι οποίες πρέπει αν αξιοποιηθούν μέσα στην Ευρώπη, έχουμε και τη στήριξη του λαού και με βάση αυτό θα διαπραγματευτούμε σκληρά και σήμερα».

Σχετικά με το φημολογούμενο ενδεχόμενο περί δημοψηφίσματος, ο Δ. Στρατούλης επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει ισχυρή λαϊκή εντολή και έχει ως προτεραιότητα να ρίξει το βάρος στις διαπραγματεύσεις, πριν σκεφτεί κάποιο άλλο ενδεχόμενο.

«Από κει και πέρα βεβαίως έχουμε ισχυρή λαϊκή εντολή και με βάση αυτή κάνουμε τη σκληρή διαπραγμάτευση με κριτήρια τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας. Από κει και πέρα αν κάποια στιγμή αργότερα, γίνουν όλες αυτές οι σκληρές διαπραγματεύσεις, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα αποτελέσματα η κυβέρνηση μπορεί να σκεφτεί τον έναν ή τον άλλον τρόπο να ρωτήσει και τον ελληνικό λαό.

Δεν είναι όμως θέμα προτεραιότητας αυτό σήμερα. Θέμα προτεραιότητας είναι οι σκληρές διαπραγματεύσεις οι οποίες γίνονται και να υπερασπίσουμε αποτελεσματικά τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας αυτή τη στιγμή».