Όπως αναφέρει το BBC με το 90% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί, ο Πινιέρα συγκεντρώνει το 37%, με τον Γκιγιέρ να ακολουθεί με 23%. Η απερχόμενη πρόεδρος Μισέλ Μπασέλετ. Η υποψήφια του συνασπισμού της αριστεράς Φρέντε Αμπλίο πλησίασε τον Γκιγιέρ αλλά έμεινε εκτός τελικής κούρσας.

Ο Πινιέρα είναι δισεκατομμυριούχος συντηρητικός που είχε διατελέσει πρόεδρος από το 2010 έως το 2014 και εκπροσωπεί τον συνασπισμό «Εμπρός Χιλή». «Εμείς οι Χιλιανοί θα πάρουμε μια απόφαση που θα επηρεάσει τις ζωές μας για δεκαετίες. Θέλω να είμαι ο πρόεδρος της ενότητας, της μεσαίας τάξης, των παιδιών και των ηλικιωμένων, των αστών και των αγροτών», είχε αναφέρει ο Πινιέρα που σκοπεύει να ακολουθήσει νεοφιλελεύθερη ατζέντα.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά που θέλουν τον Πινιέρα πρόεδρο, η Χιλή θα αποτελέσει έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της στροφής προς τον συντηρητισμό, μετά την Αργεντινή, τη Βραζιλία και το Περού. Ο Γκιγιέρ προέρχεται από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Μπασελέτ και σε περίπτωση εκλογής του θα ακολουθήσει τις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που είχε ξεκινήσει η νυν πρόεδρος.