Οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι κατ' επανάληψη επιδίωξαν να συναντηθούν με την πρόεδρο της ΒΦΛ, Κατερίνα Λαυρεντιάδη, προκειμένου να τους κάνει γνωστές τις προθέσεις της διοίκησης, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια θετική ανταπόκριση από την μεριά της. Οι εργαζόμενοι τόνισαν ακόμα ότι αν σταματήσει η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου θα είναι σχεδόν αδύνατο να τεθεί σε επαναλειτουργία.

Σήμερα η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων απασχολεί συνολικά 1200 άτομα εκ των οποίων τα 500 περίπου άτομα είναι το μόνιμο προσωπικό και τα υπόλοιπα εργάζονται με συμβάσεις μέσω των εργολαβικών εταιρειών.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στη ΒΦΛ, Γιώργος Τσιμενίδης, μιλώντας στους φορείς επισήμανε ότι πριν από τέσσερεις μήνες που κινδύνεψε πάλι να κλείσει η βιομηχανία, καθώς η ΔΕΠΑ αποφάσισε να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου, έγινε ένα διακανονισμός με τον Όμιλο Λαυρεντιάδη και τη διοίκηση της ΔΕΠΑ. Σύμφωνα με τον διακανονισμό η ιδιοκτησία της ΒΦΛ υποχρεούνταν να καταβάλει ποσό πέντε εκατομμυρίων ευρώ μηνιαίος προκειμένου να συνεχιστεί η παροχή. Ο συμβιβασμός δεν τηρήθηκε και πλέον τα αποθέματα φυσικού αερίου τελειώνουν με αποτέλεσμα να σταματήσει σύντομα η λειτουργία και της τελευταίας μονάδας παραγωγής αμμωνίας.

Εκτός από τη διεξαγωγή του παγκαβαλιώτικου συλλαλητηρίου η συντονιστική επιτροπή αγώνα με τη συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων της Καβάλας αποφάσισε κάθοδο στην Αθήνα, ώστε να ενημερώσει τους αρμόδιους υπουργούς, τους επικεφαλής των κομμάτων και την εργοδοσία προκειμένου να διασφαλισθεί η συνέχιση λειτουργίας του εργοστασίου. Επίσης, αποφάσισε να γίνει διερεύνηση της δυνατότητας είτε να διευθετηθούν τα χρέη της επιχείρησης, είτε να μετοχοποιηθούν, είτε να ληφθούν μέτρα ελάφρυνσης των υποχρεώσεων με συμψηφισμό των επιστροφών ΦΠΑ, είτε ακόμα να βελτιωθεί η ρευστότητα της επιχείρησης.