Το απόγευμα της Πέμπτης ο Γιάνης Βαρουφάκης αναμένεται να μεταβεί στον Λευκό Οίκο, για να παραστεί στην καθιερωμένη τελετή για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Παρών στην εκδήλωση θα είναι και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
 
Νωρίτερα θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Brookings στο θεματικό τραπέζι με τίτλο: «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της». Ο Γιάνης Βαρουφάκης, μετά την ομιλία του, θα έχει μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον οικονομολόγο και πρώην υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας, Κεμάλ Ντερβίλ και το στέλεχος του Ινστιτούτου Brookings, Ντέιβιντ Βέσελ. Στη συνέχεια θα γίνει περιορισμένος αριθμός ερωτήσεων από το κοινό.Την ίδια μέρα στο Ινστιτούτο Brookings θα μιλήσει και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
 
Το πρωί της Παρασκευής θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και το απόγευμα με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου. Αμέσως μετά θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Παντοάν.