Πέραν της κινητικότητας, τα μέτωπα είναι πολλά καθώς περιλαμβάνουν σειρά παρεμβάσεων όπως ο κώδικας των δικηγόρων, οι απολύσεις και η αναδιάρθρωση των – προς ιδιωτικοποίηση- ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, για την προώθηση της οποίας ανακοινώθηκε χθες η πρόσληψη ανεξάρτητων συμβούλων.
 
Η διαθεσιμότητα παραμένει το βασικό «μέτωπο», αναφέρει η «Καθημερινή». Η Ελλάδα έχει αναλάβει την υποχρέωση να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλους έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και άλλους τόσους έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Παρά τις οριζόντιες επιλογές της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, αναζητούνται σχεδόν 5.000 επιπλέον υπάλληλοι εντός του επόμενου διμήνου. Το πρωθυπουργικό γραφείο θα ζητήσει από τους υπουργούς να «τρέξουν» τις διαδικασίες αξιολόγησης του προσωπικού τους.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του οποίου, Ευ. Βενιζέλος, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά, ως αντιπρόεδρος, στη συνεδρίαση, επιμένοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά νέα οριζόντια μέτρα. Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε, ήδη, προειδοποιητικά μηνύματα στους συναδέλφους του. «Εχω επαναλάβει ότι το έργο της διοικητικής μεταρρύθμισης επιβλέπεται από το υπουργείο… για να πετύχουμε, όμως, τους στόχους θα χρειαστεί η συμμετοχή και όλων των άλλων υπουργείων», επισήμανε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.