Ο δράστης πραγματοποίησε μέσα από το αυτοκίνητό του σειρά επιθέσεων στην περιοχή Καλαμαζού ξεκινώντας πρώτα από ένα fast food της περιοχής και στη συνέχεια σε έκθεση αυτοκινήτων. 

Από τα πυρά του δράστη τραυματίσθηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, που δηλώνει πως δεν είναι γνωστά τα κίνητρα των επιθέσεων.

Αρχικά από τις Αρχές της Κομητείας Καλαμαζού είχε γίνει λόγος για έξι νεκρούς, αργότερα ωστόσο διευκρινίστηκε πως ήταν πέντε και τρείς οι τραυματίες. 

Ο τοπικός σερίφης δήλωσε πως η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο περί τις 00.40, τοπική ώρα (07.40, ώρα Ελλάδος). 

Ο Χάινς διευκρίνισε πως τα πυρά ερρίφθησαν σε τρία σημεία: ένα οικιστικό συγκρότημα, ένα εστιατόριο της αλυσίδας Cracker Barrel και μία έκθεση αυτοκινήτων. Τρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν στο εστιατόριο και δύο στην έκθεση.

Οι μαρτυρίες για τον ύποπτο έκαναν λόγο για έναν λευκό άνδρα, περίπου 60 ετών, που κυκλοφορεί με αυτοκίνητο χρώματος μπλε. Από τις μαρτυρίες προκύπτει πως πυροβολεί κατά ανθρώπινων στόχων στην τύχη, πρόσθεσε ο Μάτιας, τονίζοντας πως όπως όλα δείχνουν,οι πυροβολισμοί προέρχονται, από τον ίδιο άνθρωπο.

«Εν ολίγοις, μοιάζει πως είναι κάποιος ο οποίος κυκλοφορεί με το αυτοκίνητό του, βρίσκει ανθρώπους, τους πυροβολεί και τους σκοτώνει», πρόσθεσε.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι συμπεριφέρεται ακριβώς όπως ένας μανιακός δολοφόνος», κατέληξε ο βοηθός σερίφη.