Σύμφωνα με τον Ρέγκλινγκ, η Ελλάδα έχει παρουσιάσει ανοδική πορεία, αλλά δεν μπορεί να επαναπαύεται σε αυτό, καθώς είναι υποχρεωμένη να υλοποιήσει μέχρι τέλους το τρίτο μνημόνιο που της επέβαλαν οι δανειστές. Υπογράμμισε πως το θέμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα εξεταστεί μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου τον Αύγουστο του 2018.

«Εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εφαρμόζει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, έχει καλές πιθανότητες να αναχρηματοδοτείται κανονικά μετά από την ολοκλήρωση του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, Η Ελλάδα ήδη έκανε κάποια πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, βγαίνοντας φέτος στις αγορές ομολόγων. Η Αθήνα βρίσκεται σε σωστή τροχιά σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, για τις οποίες δεσμεύτηκε το καλοκαίρι του 2015».

Υποστήριξε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν δεσμευτεί να παράσχουν περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στο τέλος του προγράμματος, «εάν χρειαστεί και εφόσον η Ελλάδα συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσει». Σχετικά με την αγορά εργασίας στην Ευρωζώνη, ο Ρέγκλινγκ τόνισε πως «η υψηλή ανεργία παραμένει πρόβλημα, ιδιαίτερα σε ορισμένες χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία».