Ακόμη απαιτούν την απελευθέρωση της προφυλακισμένης Εύης Στατήρη που πραγματοποιεί απεργία πείνας για 9η ημέρα, και την άρση περιοριστικών όρων της Αθηνάς Τσάκαλου

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΤΕΙ, η κατάληψη προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ιδρύματος, όπως διακοπή της εξεταστικής περιόδου, προβλήματα στις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, και σταμάτημα της λειτουργίας του Ειδικού Λογαριασμού και των οικονομικών υπηρεσιών μισθοδοσίας.

Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση που κάλεσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ, με συμμετοχή όλων των συνδικαλιστικών συλλόγων (ΕΠ, ΔΠ, ΕΔΥΠ, ΕΤΕΠ) και των φοιτητικών συλλόγων. 

«Κλιμακούμενη προσπάθεια καταστολής»

Οι αντιεξουσιαστές που βρίσκονται στην κατάληψη εξέδωσαν ανακοίνωση στο athens indymedia τη Δευτέρα, καταγγέλλοντας προσπάθειες καταστολής και απόπειρες συλλήψεων και προσαγωγών στον περιβάλλοντα χώρο του ΤΕΙ. Τονίζουν επίσης ότι η κατάληψη θα συνεχιστεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Τις τελευταίες μέρες γύρω από το κατειλημμένο ΤΕΙ Αθήνας το κράτος έχει ξεκινήσει μια κλιμακούμενη προσπάθεια καταστολής τοποθετώντας ανά διαστήματα ομάδες ασφαλιτών. Ενδεικτικό αυτού ήταν η απόπειρα σύλληψης/προσαγωγής ενός εξερχόμενου συντρόφου από την κατάληψη, η οποία απετράπει μετά τη παρέμβαση της περιφρούρησης. Οι ασφαλίτες τράπηκαν σε φυγή ενώ δευτερόλεπτα μετά εμφανίστηκαν ΔΙΑδες. Οι μεθοδεύσεις καταστολής δεν έμειναν στη θεσμική τους μορφή, αφού εντελώς προβοκατόρικα στα στενά γύρω απ' την κατάληψη άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδους. Προφανώς όλα αυτά δεν εκπλήσσουν και δεν τρομοκρατούν κανέναν μας.

Καλούμε σε πλαισίωση της κατάληψης για συνέχιση του αγώνα.

– ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

– ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΣΤΑΤΗΡΗ

– ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΣΑΚΑΛΟΥ

– ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΕΚΦΑΝΣΗ

– ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΕΣΜΙΚΗ-ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ