«Είχαμε μια συνάντηση του ΚΥΣΟΙΠ. Συζητήσαμε διάφορα οργανωτικά ζητήματα. Όπως ξέρετε, ξεκίνησαν οι πρώτες συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο σήμερα, θα συνεχιστούν με πολύ μεγαλύτερη ένταση αύριο. Συζητήσαμε και πολιτικά ζητήματα. Εμείς θα υπηρετήσουμε κατά γράμμα και τη συμφωνία του Eurogroup και τη συμφωνία του Summit. Προχωράμε με οργανωμένο τρόπο και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά στο τέλος» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.
 
Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν συναντήσεις των υπουργών με τους επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών, απάντησε ότι «οι υπουργοί αργότερα και εάν χρειαστεί». Άλλος υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως «οι συζητήσεις θα γίνονται στα ξενοδοχεία όπου θα διαμένουν».
 
Για το θέμα ενός τρίτου πακέτου με προαπαιτούμενα μέτρα, ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι «μας το ζητούν κάποιοι, αλλά εμείς τους απαντούμε ότι θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής, όπου δεν προβλέπεται τρίτο πακέτο».

Σημειώνεται τέλος, ότι για το θέμα της διευθέτησης των επιταγών, τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ανέφεραν ότι χρειάζεται η έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).