Συνεχίζουν την πτώση τους Χρηματιστήριο και τράπεζες

Για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση το Χρηματιστήριο κινήθηκε έντονα πτωτικά και υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2017. Συνεχίζουν την πτώση τους και οι τράπεζες με πρώτη την Πειραιώς, που έκλεισε με απώλειες 7,62%.
|

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 626,17 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 2,43%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 649,50 μονάδες(+1,20%) και κατώτερη τιμή στις 622,61 μονάδες (-2,99%). Οι τραπεζικές μετοχές πιέστηκαν και πάλι, παρά την αρχική αντίδρασή τους μετά την αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τον οίκο Fitch.

Οι τιμές των μετοχών καταγράφουν συνολικές απώλειες 7,42% και μείωση της χρηματιστηριακής αξίας τους κατά 3,146 δισ. ευρώ μετά τη μεγάλη υποχώρηση των τελευταίων τριών συνεδριάσεων. Από τις αρχές της χρονιάς ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει συνολικές απώλειες σε ποσοστό 21,96%.

H Πειραιώς συνεχίζει να χάνει με γοργούς ρυθμούς την αξία της, σημειώνοντας σήμερα απώλειες 7,62%, ενώ η Eurobank στο -5,12%. Πάνω από 3% οι απώλειες για την Εθνική και λίγο πάνω απ[ό 1% για την Alpha.

Την Τρίτη, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,58%.

Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες του Πετρελαίου (-5,01%), των Προσωπικών Προϊόντων (-4,35%) και των Τραπεζών (-3,50%).

Διαβάστε την ανάλυση του TPP για τη συνεχή κατάρρευση των τραπεζών εδώ


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις