Υπό τον έλεγχο των Σύριων ανταρτών βρίσκονται συνοριακά φυλάκια στη μεθόριο της χώρας με την Τουρκία και το Ιράκ, όπως επιβεβαιώνουν Ιρακινοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με το BBC
Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις ελέγχουν τα περάσματα του Μπαμπ αλ Άουα και του Τζαραμπλούς, στα σύνορα με την Τουρκία, καθώς και το φυλάκιο στο Αμπού Καμάλ, στα σύνορα με το Ιράκ, πάνω στις όχθες του ποταμού Ευφράτη. Πάνω από 20 στρατιώτες του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις αυτές.
Την ίδια ώρα μαίνονται στη πρωτεύουσα Δαμασκό οι μάχες μεταξύ αντικαθεστωτικών και δυνάμεων ασφαλείας του Ασαντ, δύο 24ωρα μετά την έκρηξη στο Μέγαρο Εθνικής Ασφαλείας, που στοίχισε τη ζωή του υπουργού Άμυνας, Νταούντ Ρατζάχ, του υφυπουργού Άμυνας και γαμπρού Ασέφ Σαουκάτ, και του αναπληρωτή αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Χασάν Ταρκμανί.
Τα στρατεύματα του καθεστώτος Άσαντ συνεχίζουν την ευρείας κλίμακας επιχείρηση με τεθωρακισμένα και ελικόπτερα, ενώ σφοδρές μάχες σημειώνονται, επίσης, στις πόλεις Χολμς, Χαλέπι, Ιντλίμπ και Χαμά.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστηρίζει ότι χθες, Πέμπτη, καταγράφηκε βαρύς φόρος αίματος με τουλάχιστον 248 νεκρούς, «ο βαρύτερος απολογισμός εδώ και 16 μήνες», σύμφωνα με τον επικεφαλής του
Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο οποίος τονίζει πως ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί καθώς, όπως τονίζει, «οι συγκρούσεις συνεχίζονται και σε πολλές συνοικίες υπάρχουν θύματα κάτω από τα συντρίμμια κτηρίων».
Την ίδια ώρα, η διεθνής κοινότητα δείχνει να ανησυχεί για το ενδεχόμενο ο Σύρος πρόεδρος να διατάξει να χρησιμοποιηθεί το χημικό οπλοστάσιο της χώρας, «πλούσιο» σε δηλητηριώδη αέρια τύπου Sarin και VX. «Ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται, η πιθανότητα να σκεφτεί αυτό το καθεστώς να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον του ίδιου του λαού του πρέπει να μας απασχολήσει όλους», δήλωσε η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Σούζαν Ράις λίγα λεπτά μετά το βέτο που άσκησαν χθες στο Συμβούλιο Ασφαλείας η Κίνα και η Ρωσία, μπλοκάροντας την έκδοση ψηφίσματος που προέβλεπε μη στρατιωτικές κυρώσεις, αλλά στο οποίο γινόταν επίκληση του άρθρου 7 του Καταστατικού Χάρτη, γεγονός που άνοιγε το δρόμο σε μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.