Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία και Βρετανία επιχειρούν να βρουν κοινό έδαφος με τη Ρωσία και την Κίνα, προκειμένου να υιοθετήσουν κάποιο ψήφισμα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
 
«Είπα στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι είναι απαράδεκτο, ότι τέσσερις μήνες αφού τα μέλη αυτού του Συμβουλίου ζήτησαν την ανάληψη δράσης, το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο παραβιάζεται συστηματικά και παραβιάζεται από όλες τις πλευρές της σύγκρουσης».
 
Η πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, Σαμάνθα Πάουερ, τόνισε ότι οποιοδήποτε ψήφισμα πρέπει να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο και να προκαλέσει αντίστοιχες συνέπειες.
 
«Για εμάς είναι καλύτερα να μην υπάρξει απόφαση, από το να υπάρξει μία κακή απόφαση. Δεν ενδιαφερόμαστε να πάρουμε μία απόφαση για να πούμε ότι την πήραμε».
 
Το σχέδιο ψηφίσματος που βρίσκεται το τραπέζι των συνομιλιών, προβλέπει κυρώσεις για όσους εμποδίζουν την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.
 
Τα Ηνωμένα Έθνη υποστηρίζουν ότι 9.3 εκατομμύρια Σύροι, δηλαδή σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας χρειάζονται βοήθεια. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν με απογοήτευση η τυφλή βία και η γραφειοκρατία δεν επιτρέπουν στην ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στις περιοχές που την έχουν περισσότερο ανάγκη.

Πηγή: Euronews