Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, καλεί τον βουλευτή της ΝΔ να διαβάσει προσεχτικά τις θέσεις του ΔΝΤ.
 
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για αποκάλυψη των θέσεων της ΝΔ και συγκεκριμένα σημειώνει: «Η σημερινή παρουσία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι “Πρώτη Γραμμή”, ήταν αποκαλυπτική για τις θέσεις του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη για τις εργασιακές σχέσεις».
 
«Ο Μ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε αρχικά πως το κόμμα του στηρίζει την κυβέρνηση για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, σημειώνοντας πως “είμαστε μαζί με την κυβέρνηση” σε ό,τι αφορά τις ομαδικές απολύσεις και τις συλλογικές συμβάσεις. Λίγο αργότερα, όμως, και αφού… “έλαβε μήνυμα”, όπως ο ίδιος ομολόγησε, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανακάλεσε λέγοντας πως η κυβέρνηση κινείται ιδεοληπτικά σε ό,τι αφορά τον συνδικαλιστικό νόμο και τον νόμο για τις απεργίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Και καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ συστήνει στον Μ. Βαρβιτσιώτη «να διαβάσει προσεκτικά τις θέσεις του ΔΝΤ για τις εργασιακές σχέσεις ώστε, την επόμενη φορά που θα κληθεί να τοποθετηθεί σε τηλεοπτικό πάνελ να μη χρειαστεί να “λάβει μήνυμα” από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας».