«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το κομμάτι του πτερυγίου προέρχεται από αεροπλάνο Boeing 777. Ο επικεφαλής των ερευνών μας μού το είπε» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Αμπντούλ Αζίζ Καπράουι.

Η πτήση MH370 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014, με 239 επιβάτες και πλήρωμα, μια ώρα μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, με προορισμό το Πεκίνο.

Την ίδια ώρα, η Malaysia Airlines χαρακτήρισε «πρόωρες» τις εικασίες, σύμφωνα με τις οποίες τα συντρίμμια που βρέθηκαν, ανήκουν στο Boeing.

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι «προσπαθεί να επιβεβαιώσει την κατάσταση με τις εμπλεκόμενες χώρες» για το ενδεχόμενο τα συντρίμμια να ανήκουν στην πτήση MH370. Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι δήλωσε ότι η κινεζική κυβέρνηση «παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις».

Η ανακάλυψη του μυστηριώδους ευρήματος που μοιάζει με κομμάτι πτερυγίου αεροπλάνου, προκάλεσε εκ νέου ερωτήματα για πιθανή σχέση με την εξαφάνιση του Boeing 777, με 239 επιβαίνοντες, ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με το Associated Press, αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι ειδικοί της ασφάλειας πτήσεων ήταν «αρκετά σίγουροι» ότι το κομμάτι αυτό είναι από το ίδιο μοντέλο, όπως αυτός της μοιραίας πτήσης και ότι αποτελούσε ακριανό τμήμα του φτερό ενός Boeing 777.

Τα συντρίμμια, μήκους δύο μέτρων, βρέθηκαν στο Σεν Αντρέ του νησιού Ρεϊνιόν από τους εργαζόμενους συλλόγου για τον καθαρισμό της ακτής.