Στην αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου επικεντρώνεται σήμερα Παρασκευή (13/1) το ενδιαφέρον στη δίκη του ηθοποιού και θιασάρχη Πέτρου Φιλιππίδη, που δικάζεται επί δέκα μήνες κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.
Η εισαγγελική λειτουργός θα αναπτύξει στους τρεις τακτικούς δικαστές και στους τέσσερις ενόρκους την κρίση της για τον ηθοποιό μετά την εξαντλητική διαδικασία που έχει προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα. Με την πρότασή της για «ένοχος» ή «αθώος», που έχει ειδικό βάρος για το δικαστήριο χωρίς να το δεσμεύει στην απόφαση του, θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ετυμηγορία των δικαστών.

Ο ίδιος ο Πέτρος Φιλιππίδης, στη μαραθώνια απολογία του τη Δευτέρα που διήρκεσε σχεδόν οκτώ ώρες, αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του και στράφηκε τόσο κατά των τριών συναδέλφων του που τον έφεραν με τις καταγγελίες του ενώπιον της Δικαιοσύνης, όσο και κατά των ηθοποιών που τάχθηκαν υπέρ των καταγγελλουσών, τόσο με δηλώσεις τους όσο και με την παρουσία και τις καταθέσεις τους στο δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε αθώος, ενώ υποστήριξε ότι θυμό ότι ο χώρος του θεάτρου και των ηθοποιών «τελείωσε για εμένα» και ότι «ούτε να τους ξαναδώ δεν θέλω, ούτε απέξω δεν θέλω να περάσω». «Είμαι άπιστος όχι βιαστής» είπε ακόμη, ενώ υποστήριξε ότι όλη η υπόθεση σε βάρος του αφορά τη μήνιν συγκεκριμένων συναδέλφων του που δεν τους έδωσε ρόλους και θέλησαν «να με βγάλουν από το θέατρο για να πάρουν άλλοι τα ηνία».

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο με τον ηθοποιό να μετάγεται από την φυλακή στο εδώλιο, καθώς τον Ιούλιο του 2021 είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση. Στην πορεία της δίκης, βγήκε από την φυλακή με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ο ηθοποιός φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014. Σε δύο από τις περιπτώσεις οι πράξεις τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ στην τρίτη περίπτωση του καταλογίζεται ότι επιχείρησε να βιάσει συνάδελφο του μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα.

Οι δικαστικές αρχές προσάπτουν στον επιφανή καλλιτέχνη μία «μακρά περίοδο δράσης» την οποία προσδιορίζουν από το 2008 έως και το 2014, κατά την οποία «φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη – θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε σε πράξεις κατά της γενετήσιας αξιοπρέπεια σε βάρος των θυμάτων του».