Κάλεσμα προς τα σωματεία και τις πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό
Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ – ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διαδηλώνουμε κάθε Σάββατο στο Σύνταγμα, 12:00 μμ
Το ισραηλινό κράτος – δολοφόνος και η ιμπεριαλιστική Δύση γίνονται στις μέρες μας, οι πρωταγωνιστές της πιο μεγάλης βαρβαρότητας του σύγχρονου κόσμου, με θέατρο τη γη της Παλαιστίνης και θύμα το μαρτυρικό λαό της. Τους τελευταίους οκτώ μήνες γράφονται στη Γάζα οι μελανότερες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας, την ώρα που οι βόμβες και τα όπλα των σιωνιστών και των συμμάχων τους – ΗΠΑ, ΕΕ – ξερνούν τη φωτιά και το θάνατο εναντίον του παλαιστινιακού λαού, ο οποίος μετρά δεκάδες χιλιάδες θύματα, γυναίκες και παιδιά κατά κύριο λόγο. Το σχέδιο θανάτου δεν αρκείται στα πολεμικά μέσα.
Με όπλο την πείνα και τις αρρώστιες επιχειρείται αυτό που δεν μπορεί επί μήνες να καταφέρει ο σιδερόφρακτος ισραηλινός στρατός, αφού όπως αποδεικνύεται, ο παλαιστινιακός λαός εξακολουθεί να αντιστέκεται και να πολεμά για το δικαίωμά του να ζει με ελευθερία στη γη που γεννήθηκε.
Αυτό είναι το σχέδιο των σιωνιστών δημίων, οι οποίοι εκστομίζουν χωρίς περιστροφές ότι επιθυμούν και επιδιώκουν την εθνοκάθαρση και τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από την προγονική γη.
Εισβάλλουν στην Ράφα, επιδιώκοντας την τελευταία πράξη της γενοκτονίας στο τελευταίο καταφύγιο των διωκομένων από τη γη τους Παλαιστινίων που ζουν την δεύτερη και τρίτη προσφυγιά. Αποκλείουν κάθε δυνατότητα εισόδου αγαθών στη Γάζα καταδικάζοντας στον λιμό εκατομμύρια Παλαιστίνιους.
Σε αυτό το εγκληματικό σχέδιο οι κυβερνήσεις της ΕΕ και οι ΗΠΑ, παρέχουν σταθερά την υποστήριξή τους φροντίζοντας επίσης, να τροφοδοτούν τους σιωνιστές, ανελλιπώς, με πολεμικό εξοπλισμό και με κάθε άλλο αγαθό. Το ίδιο ισχύει και για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία διπλωματικά, αλλά και στρατιωτικά εδώ και μήνες, παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη. Η ελληνική κυβέρνηση περιφρονώντας το αίσθημα του λαού, ο οποίος απαιτεί την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απεμπλοκή της χώρας από κάθε στρατιωτική επιχείρηση στο πλευρό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, στη Μέση Ανατολή και στην ευρύτερη περιοχή, συμμετέχει στο έγκλημα.
Πρόκειται για μία εχθρική στο λαό κυβέρνηση, καθώς εμπλέκει τη χώρα όλο και πιο βαθιά σε ένα σπιράλ θανάτου και καταστροφής, το οποίο δεν θα αφήσει το λαό μας χωρίς θύματα. Αποτελεί για το λόγο αυτό επιτακτικό καθήκον των εργαζομένων αντιπαρατεθούν σε αυτή την κυβέρνηση που το υπηρετεί.
Όσο για τους διεθνείς οργανισμούς, εφτά μήνες τώρα απαξιώνονται αφού δεν βλέπουν ούτε την συστηματική σφαγή των αμάχων, ούτε τους ομαδικούς τάφους στα βομβαρδισμένα παλαιστινιακά νοσοκομεία, ούτε την καταδίκη σε λιμοκτονία του λαού στην Γάζα και είτε σιωπούν είτε ψελλίζουν ανώδυνες παραινέσεις, δίνοντας έτσι τον απαραίτητο χρόνο στο Ισραήλ να ολοκληρώσει την γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού πραγματοποιώντας την πρώτη εθνοκάθαρση του 21ου αιώνα.
Απέναντι σε όλους αυτούς, οι προοδευτικοί άνθρωποι στην Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη, η νεολαία με καταλήψεις και διαδηλώσεις, απαιτούν την κατάπαυση του πυρός και την απόσυρση του Ισραηλινού στρατού από την Γάζα. Στο πλαίσιο αυτό η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων» οργανώνει την Τρίτη 14 Μάη, στις 7:00 μμ, ενημερωτική καμπάνια, πλαισιωμένη από καλλιτεχνική εκδήλωση στο Μοναστηράκι. Καλεί επίσης, την Τετάρτη 15 Μάη στη συγκέντρωση και διαδήλωση στην Ισραηλινή πρεσβεία για την επέτειο της Νάκμπα (Πάρκο Ελευθερίας, ώρα ).

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων καλεί κάθε εργατικό σωματείο, συλλογικότητα και οργάνωση που συναισθάνεται την κρισιμότητα και μοιράζεται την αγωνία να μην κυριαρχήσει η πολιτική του πολέμου και του θανάτου να συμμετέχει και να στηρίξει τις κινητοποιήσεις.