Εργατικά Συνδικάτα, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι Γυναικών, διαδηλώνουν ύστερα από κάλεσμα του ΠΑΜΕ και άλλων φορέων για «να βάλουμε τέλος στην εγκληματική τους πολιτική. Η υγεία μας δεν είναι κόστος».

«Δεν υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές, αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές» και «Φάρμακα, γιατροί, δωρεάν Υγεία – Τώρα να πληρώσει η εργοδοσία» φώναζαν οι διαδηλωτές.

Θυμίζουμε: Tην Κυριακή 4 Ιουνίου, μία 63χρονη γυναίκα στην Κω ζαλίζεται, λιποθυμά, πέφτει και χτυπά το κεφάλι της. Οι συγγενείς καλούν ασθενοφόρο, αλλά μάταια. Το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού βρίσκεται σε άλλο περιστατικό. Με τις δικές τους δυνάμεις, τη βάζουν σε μία καρότσα φορτηγού και με συνοδεία περιπολικού προσπαθούν να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Στην καρότσα μαζί της, ένας ορθοδοντικός, που παλεύει με ΚΑΡΠΑ σε μία καρότσα εν κινήσει να την κρατήσει στη ζωή. Η γυναίκα ξεψύχησε.

Tην Τετάρτη 7 Ιουνίου, το ΕΚΑΒ δέχεται κλήση περίπου στις 11:00 για 19χρονη, 8 μηνών έγκυο. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ φτάνει στις 13:00, τη μεταφέρουν στο κέντρο υγείας στη Νέα Μάκρη, όπου και διαπιστώνεται ο θάνατός της. «Δε βοήθησε κανένας, το ασθενοφόρο άργησε αδικαιολόγητα», ήταν τα λόγια των συγγενών, με το περιστατικό να προκαλεί παρέμβαση εισαγγελέα.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Press» αυτής της Τετάρτης, καλεσμένος ήταν ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, ο οποίος ανέδειξε την απαξίωση του ΕΚΑΒ. Ένα ασθενοφόρο με ανεπαρκή αριθμό διασωστών ακόμη και για αυτό στα νησιά, μεγάλα κενά στα αστικά κέντρα, μπάλωμα των κενών με επικουρικούς. Αυτή είναι η πραγματικότητα, και το αποτέλεσμα «άνθρωποι σε διάφορες περιοχές, στην τύχη τους».