Όπως αναφέρει η «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή», «οι νόμοι Κατρούγκαλου και Βρούτση για το ασφαλιστικό προβλέπουν την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών στο ύψος του τρέχοντος Δ.Τ.Κ. από 1.1.2023. Αυτό πρακτικά θα σημάνει ότι εφόσον ο ετήσιος πληθωρισμός κυμανθεί σε 9-10%, η αύξηση στη μηνιαία ασφαλιστική εισφορά για την πρώτη κατηγορία θα είναι περίπου 20 ευρώ.

Παρά τις διαμαρτυρίες όλων των φορέων των ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών, το Υπουργείο αρνείται έστω να αναστείλει την εφαρμογή της διάταξης αυτής για το 2023.

Για τους δικηγόρους και εδώ και μια δεκαετία έχουμε δεχθεί κάθε δυνατό πλήγμα στη δυνατότητά μας να ζούμε από την εργασία μας, έχοντας φτάσει στο σημείο να εργαζόμαστε μόνο για να μπορούμε να αποπληρώνουμε ρυθμίσεις, αυτή η αύξηση είναι εμπαιγμός. Με τον τρέχοντα πληθωρισμό, με τις τρέχουσες τιμές ενοικίων, ηλεκτρικής ενέργειας, βασικών ειδών κατανάλωσης να είναι στα ύψη, καλούμαστε να επωμιστούμε ένα ακόμη βάρος.

Η ρύθμιση αυτή δεν πρέπει να εφαρμοστεί.Καλούμε τις/τους συναδέλφους να παρασταθούμε ΜΑΖΙΚΑ έξω από το Υπουργείου Εργασίας. Και αυτή να είναι η πρώτη μόνο από τις κινητοποιήσεις μας.»