Αναλυτικά, το κάλεσμα αναφέρει:

«ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 18.00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΑΚP KAI ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!

ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Ο Ερντογάν και ο Μητσοτάκης συναντήθηκαν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας τον Ιούλιο του 2023. Συμφώνησαν σε περαιτέρω συνεργασία και σε συναντήσεις κάθε 3 μήνες, στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επίσκεψη Ερντογάν μαζί με 9 Υπουργούς του τουρκικού φασισμού. Από τότε, η συνεργασία των δύο χωρών αυξάνεται. Οι ιμπεριαλιστές φρόντισαν ώστε οι δύο συνεργάτες να ενώσουν τα χέρια και να “συμφιλιωθούν”.

Εκείνοι που μέχρι πρόσφατα, χρησιμοποιούσαν τον εθνικισμό και απειλούσαν ο ένας τον άλλον με πόλεμο, εισβάλλοντας ο ένας στον άλλο λέγοντας ότι “μπορεί να έρθουμε ξαφνικά σε μια νύχτα”, μπορούν τώρα να ενωθούν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Είναι εταίροι προς το συμφέρον του ΝΑΤΟ. Τα εδάφη και των δύο χωρών είναι γεμάτα με βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Και οι δύο χώρες είναι οπλισμένες με όπλα του ΝΑΤΟ. Ενώ οι λαοί της Τουρκίας και της Ελλάδας αγωνίζονται να επιβιώσουν στη φτώχεια και την ανεργία, οι κυβερνήσεις και των δύο χωρών διαθέτουν συνεχώς χρήματα για εξοπλισμούς. Οι αστικές τάξεις και των δύο χωρών για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους μετατρέπουν τις χώρες σε ορμητήρια του ιμπεριαλισμού.

Οι ιμπεριαλιστές συμφιλίωσαν τους δύο συνεργάτες τους. Γιατί οι συνεχείς διαπληκτισμοί αυτών των δύο δεν συμβαδίζουν με τα συμφέροντα του ιμπεριαλιστικού συστήματος με επικεφαλής τις ΗΠΑ. Τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών στην περιοχή και τη Μέση Ανατολή απαιτούν μια πιο σταθερή εικόνα για τους ίδιους στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Οι ιμπεριαλιστές δεν θέλουν τα προβλήματα που προκύπτουν από τις αντιθέσεις των δύο χωρών στο Αιγαίο, τις οποίες γεμίζουν με τις βάσεις τους. Επιπλέον, αυτή η σταθερότητα είναι απαραίτητη για την υποδομή των ενεργειακών έργων, όπως η ροή φυσικού αερίου που σχεδιάζουν να διατηρήσουν μέσω του Αιγαίου.

Για δεκαετίες και οι δύο συνεργάτες διαπληκτίζονται μεταξύ τους. Εξαπατούν το λαό εδώ και δεκαετίες. Η αληθινή φιλία των λαών βρίσκεται στον διεθνισμό. Η αληθινή φιλία των λαών δεν βρίσκεται στις εθνικιστικές προκλήσεις, αλλά στην κοινή πάλη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Οι εθνικιστικές ρητορικές κατασκευάζονται για να κυβερνήσουν τους λαούς στη φτώχεια και την ανεργία. Οι λαοί σε Ελλάδα και Τουρκία δεν είναι εχθροί ο ένας του άλλου. Είναι οι συνεργάτες των ιμπεριαλιστών που δημιουργούν εχθρότητα. Οι αντιθέσεις των λαών είναι με τις εκμεταλλεύτριες άρχουσες τάξεις. Όχι μεταξύ τους.

Είναι οι ιμπεριαλιστές και οι συνεργαζόμενες κυβερνήσεις που εκμεταλλεύονται τους λαούς, τους αφήνουν πεινασμένους, άνεργους, φτωχούς, τους ταπεινώνουν, ποδοπατούν την αξιοπρέπεια τους. Γι’ αυτό ο πραγματικός εχθρός των λαών είναι οι εκμεταλλεύτριες άρχουσες τάξεις. Στις 7 Δεκέμβρη θα γίνει συνάντηση του Ερντογάν και του Μητσοτάκη, στο πλαίσιο συμφωνιών του ΝΑΤΟ. Αυτοί που θα ενωθούν είναι εχθροί των λαών. Θα συναντηθούν για να δουν πώς μπορούν να υπηρετήσουν τον ιμπεριαλισμό στο Αιγαίο και πώς μπορούν να αυξήσουν τα κέρδη τους. Θα καθίσουν μαζί και θα συζητήσουν για το πώς θα χτιστούν περισσότερες βάσεις του ΝΑΤΟ. Μαζί, θα κάνουν σχέδια για το πώς θα χύσουν το αίμα των επαναστατών από την Τουρκία και πώς θα τους κρατήσουν αιχμαλώτους.

Ας μην αφήσουμε τους δολοφόνους τον 4 συντρόφων μας, που έπεσαν μάρτυρες στα σύνορα Ελλάδας- Τουρκίας, στο Meriç, να σχεδιάσουν νέες σφαγές στην Αθήνα!

Ο Ερντογάν είναι ο δολοφόνος εκατοντάδων επαναστατών. Είναι αυτός που καταδικάζει τους εργαζόμενους στην πείνα, συλλαμβάνει όσους αντιστέκονται για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους με συνωμοσίες και τους κρατά σε καλά σαν φυλακές. Ο Μητσοτάκης είναι αυτός που αφήνει τον λαό αντιμέτωπο με τις αυξήσεις των τιμών, τη φτώχεια και την ανεργία και επιτείθεται στα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλο και περισσότερο κάθε μέρα. Κατόπιν της συνεργασίας του με το φασισμό του ΑΚΡ, είναι αυτός που δικάζει τους Τούρκους επαναστάτες για να τους κρατήσει στις φυλακές για δεκαετίες και προσπαθεί να τους καταστρέψει με συνεχόμενες διώξεις και φυλακίσεις.

Η αληθινή φιλία των λαών μας έχει αναπτυχθεί στην πάλη ενάντια στις εκμεταλλεύτριες άρχουσες τάξεις. Οι λαοί και οι εκμεταλλεύτριες άρχουσες τάξεις διαφέρουν μεταξύ τους ανάλογα με τα ταξικά τους συμφέροντα. Δεν είναι η θρησκεία, η γλώσσα ή η φυλή που είναι καθοριστική, αλλά η ταξική τους θέση. Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο πρέπει να σχηματίσουν τα δικά τους συνδικάτα και οι φτωχοί πρέπει να σχηματίσουν τα δικά τους. Η φιλία των λαών θα αναπτυχθεί σε αυτόν τον αγώνα και στην ενότητα.

Το μέλλον και τα συμφέροντα των λαών βρίσκονται στο διεθνισμό.

Η αντίληψή μας για τον διεθνισμό είναι κάτι περισσότερο από μια σχέση “φιλίας”, είναι μια “αδελφότητα αίματος”. Η αντίληψή μας για τον διεθνισμό είναι να πληρώνουμε το τίμημα ο ένας για τον άλλον όταν είναι απαραίτητο. Ο δρόμος προς την ελευθερία των λαών σε Ελλάδα και Τουρκία θα είναι στρωμένος με μια τέτοια διεθνιστική αντίληψη.

Η μοίρα και των δύο χωρών είναι η ίδια. Το μέλλον και τα συμφέροντα των λαών και των δύο χωρών απαιτούν επέκταση της πάλης ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση. Σήμερα, κυρίαρχη αντίθεση είναι ανάμεσα στον ιμπεριαλισμό και τους λαούς του κόσμου. Οι ιμπεριαλιστές δημιούργησαν ψεύτικες εχθροπραξίες μεταξύ των λαών. Εισέβαλαν σε χώρες, πραγματοποίησαν στρατιωτικές χούντες με τους συνεργάτες τους, βασάνισαν, έφτιαξαν αντιαντάρτικες οργανώσεις. Ιδιωτικοποίησαν όλους τους τομείς, από την εκπαίδευση μέχρι την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση. Είναι αναγκαίο να παλέψουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Η πάλη στο εσωτερικό και των δύο χωρών ενάντια στους συνεργάτες των ιμπεριαλιστών αποτελεί τη μια πλευρά της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Για το λόγο αυτό, ως λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, πρέπει να δυναμώσουμε την κοινή μας πάλη. Να ενωθούμε, να πολεμήσουμε και να νικήσουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 18.00

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΚΟΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ»