Συγκεκριμένα, το Σωματείο Εποχικών Πυροσβεστών καλεί σήμερα στη 10.00 πμ. «για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά για την αθέτηση της υπόσχεσης που μας είχε δώσει η Κυβέρνηση για μοριοδότηση των Πυροσβεστών».

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Αναδιοργάνωση της δομής της Ελληνικής Αστυνομίας και αναβάθμιση της εκπαίδευσης του ένστολου προσωπικού της – Εκσυγχρονισμός του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρησης υπόδικων, κατάδικων και κρατούμενων σε άδεια – Ρύθμιση θεμάτων κρατούμενων σε σωφρονιστικά καταστήματα και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε στις 17 Μαρτίου επί της αρχής, σήμερα έρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.

Όπως αναφέρουν οι Εποχικοί Πυροσβέστες/τριες, στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο μένουν κενές περιεχόμενου οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης τόσο από τον πρώην υπουργό Κλιματικής Κρίσης, Βασίλη Κικίλια, όσο και τον νυν υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά, σχετικά με την μοριοδότηση των Εποχικών.