Από τη ΝΔ θα είναι 16 βουλευτές: Γιάννης Ανδριανός, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Κώστας Καραγκούνης, Χρήστος Κέλλας, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Ξενοφών Μπαραλιάκος, Αναστάσιος Μπαρτζώκας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, Φάνης Παππάς, Θάνος Πλεύρης, Ζωή Ράπτη, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Τσαβδαρίδης, Βασίλης Υψηλάντης, Ιάσονας Φωτήλας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι 5 βουλευτές: Βασίλης Κόκκαλης, Διονύσης Καλαματιανός, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Γιάννης Σαρακιώτης.

Από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα είναι 3 βουλευτές: Μιλένα Αποστολάκη, Παναγιώτης Δουδωνής και Απόστολος Πάνας.

Από το ΚΚΕ θα είναι 2 βουλευτές: Ν. Καραθανασόπουλος και Μ. Κομνηνάκα.

Από την Ελληνική Λύση ο Παύλος Σαράκης, από τους Σπαρτιάτες ο Πέτρος Δημητριάδης, από τη Νίκη ο Τάσος Οικονομόπουλος, ενώ από την Πλεύση Ελευθερίας η Ζ. Κωνσταντοπούλου και από τους ανεξάρτητους βουλευτές η Πέτη Πέρκα.

Σημειώνεται ότι δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα πότε θα συνεδριάσει η Επιτροπή.

Ο στόχος της πρότασης του ΚΚΕ να ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών είναι να μην ξεχαστεί το έγκλημα, να διερευνηθούν οι αιτίες και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, σε συνέντευξή του το πρωί της Δευτέρας 20/11 στον ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΑ Καλαμάτας 107,2.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος δήλωσε ότι το ΚΚΕ παράλληλα υλοποιεί τη σχετική δέσμευσή του προς τους γονείς και τους συγγενείς των νεκρών, ενώ συμπλήρωσε ότι αυτό το αυτονόητο αίτημα δεν είχε γίνει πράξη επειδή η προσπάθεια των άλλων κομμάτων είναι να συγκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες και να συσκοτιστούν βασικές πλευρές του ζητήματος.

Από αυτή τη σκοπιά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σημείωσε ότι η πρόταση του ΚΚΕ για Εξεταστική θέλει να συμπεριλάβει τη μεγάλη εικόνα, που αφορά την πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς του σιδηροδρόμου, ενώ χαρακτήρισε «λειψές»τις προτάσεις που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Προανακριτικής καθώς αναφέρονται μόνο σε επιμέρους πλευρές του ζητήματος.

Σε ερώτηση για το αν έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα οι Εξεταστικές Επιτροπές, επισήμανε ότι η εμπειρία έχει δείξει πως από τη στιγμή που η κυβερνητική πλειοψηφία έχει το «πάνω χέρι» μπορεί να οδηγήσει σε εκφυλισμό την Επιτροπή, ωστόσο το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μη γίνει αυτό.

Εξάλλου, σχολιάζοντας την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Δράσης, ο Ν. Καραθανασόπουλος είπε ότι είναι αναγκαιότητα της εποχής ο συντονισμός της δράσης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης απέναντι στα μεγάλα ζητήματα της περιοχής.

Πρόσθεσε ότι η εξέλιξη αυτή βοηθά στη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των αγώνων της Ευρώπης και αποτελεί κάλεσμα ευρύτερης συμπόρευσης λαϊκών δυνάμεων με τον πραγματικό πόλο αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ μπροστά και στις ευρωεκλογές του 2024.