Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι στην Αθήνα το κάλεσμα συνδικάτων είναι για την Κυριακή 12/3 στις 12:00, στο Σύνταγμα. Όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία που μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή: «Στην Ελλάδα του 2023, του επιτελικού κράτους και της ψηφιακής μετάβασης, υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαθείς άδικα. Από τρένα τυφλά, από λεωφορεία χρέπια, από πλοία καρυδότσουφλα, από σχολεία ετοιμόρροπα, αλλά και χώρους εργασίας, όπου κάθε 4 μέρες έχουμε και ένα θανατηφόρο εργατικό έγκλημα».

Στο συλλαλητήριο της Κυριακής καλεί και η ΑΔΕΔΥ.  «Το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί.  ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας», σχολιάζεται στην ανακοίνωσή της.

Από την πλευρά της η «Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας», αναφέρει ότι: «Την Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι στα Προπύλαια συμμετέχουμε στο νέο συλλαλητήριο εργαζόμενων- φοιτητών- μαθητών».

Το ΠΑΜΕ αναφέρει ότι: «Συνεχίζουμε με νέο, μεγάλο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαζικών φορέων, την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Σύνταγμα, στις 12μμ».

Την ίδια ώρα καλεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στην Κεντρική Πλατεία, τονίζοντας πως «Συνεχίζουμε με περισσότερη ορμή και μαχητικότητα. Δυναμώνουμε την διεκδίκηση».

Επίσης την Κυριακή 12 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι στο Πάρκο Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, καλούν σωματεία της περιοχής.

Στα Χανιά το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, καλεί στις 11πμ στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.