«Δυναμώνουμε αποφασιστικά την πάλη μας ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, που ρίχνει το λαό μας και τους άλλους λαούς στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, σε μεγάλους κινδύνους», τονίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στο κάλεσμά του, όπως μεταφέρει ο «Ημεροδρόμος».

«Η συμφωνία των ελληνικών κυβερνήσεων, η οποία ανανεώνεται και επεκτείνεται, βάζει τον ελληνικό λαό ακόμη πιο βαθιά στους σφοδρούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, οι οποίοι έχουν οδηγήσει και συνεχίζουν να οδηγούν σε σειρά στρατιωτικών επεμβάσεων και πολέμων. Την ώρα που δεν υπάρχουν χρήματα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, ούτε καν των πιο στοιχειωδών, όπως είναι η αποζημίωση των πυρόπληκτων και τα μέτρα προστασίας σε σχολεία, χώρους εργασίας και ΜΜΜ», σημειώνει, μεταξύ άλλων, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής.

Από την πλευρά τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ καλούν «να γίνει υπόθεση όλων των ναυτεργατών, των εργαζομένων ο αγώνας ενάντια στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, που εμπλέκεται και η χώρα μας με τις βάσεις, σε μια εύφλεκτη περιοχή από τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, την ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, οδηγώντας λαούς στον όλεθρο, στην προσφυγιά, στη μετανάστευση».

«Να πέσει στο κενό ο εφησυχασμός που καλλιεργούν η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού! Ο λαός να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στα ευρωατλαντικά κόμματα που έχουν ματώσει και ματώνουν τη λαϊκή οικογένεια με τα αντιλαϊκά μέτρα και ετοιμάζουν νέα πολεμικά σφαγεία!», τονίζει η ΕΛΕΠΑ.

«Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να συμμετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές έξω από τα σύνορα της χώρας. Να πολεμάνε και να χύνουν το αίμα τους για τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών ή των εφοπλιστών, που τους υπηρετούν το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ», αναφέρει στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.