«Ο χειμώνας που έρχεται κατά κοινή παραδοχή, θα είναι ακόμη πιο δύσκολος για τους συμπολίτες μας που πλήττονται. Ο αριθμός των συμπολιτών μας που χρειάζονται στήριξη συνεχώς αυξάνεται. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας. Για να γίνει αυτό απαιτούνται πόροι μας οι οποίοι εως τώρα προέρχονται από την ελεύθερη συνεισφορά των συντρόφων μας», αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση.

Για να στηρίξετε τη Συλλογική Κουζίνα ElChef πατήστε εδώ ώστε να βοηθήσετε να επιτευχθεί ο στόχος των 3.000 ευρώ.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

Ποιοι είμαστε: Αναλάβαμε δράση το 2008, κάνοντας πράξη την έννοια της συν+τροφικότητας, με πνεύμα αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης, συμμετοχής και καθημερινό αγώνα. Ενάντια στις λογικές θεοποίησης του κέρδους, στις λογικές εμπορευματοποίησης βασικών αγαθών, στις λογικές ατομικισμού αρχίσαμε να μαγειρεύουμε κάθε Σάββατο στο Στέκι Μεταναστών, στην οδό Τσαμαδού 13 στα Εξάρχεια, όπου και συνυπάρχουμε με άλλες συλλογικότητες και δράσεις. Σήμερα σε μια κοινωνία που μαστίζεται από τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, την οικονομική κρίση μιας δεκαετίας, την πανδημία και την ενεργειακή κρίση μαγειρεύουμε κάθε μέρα εκτός Πέμπτης εκατοντάδες μερίδες φαγητού προκειμένου να καλύψουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες συνανθρώπων μας.

Η συλλογική κουζίνα El Chef δεν αποτελεί φιλανθρωπική δράση. Όσοι/ες συμμετέχουμε στις δράσεις της El Chef δεν το κάνουμε θεωρώντας ότι συμμετέχουμε σε μια φιλανθρωπική δράση. Συμμετέχουμε ενεργά σε μια πολιτική δράση παρέμβασης στην γειτονιά μας και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας, όπου χρειάζεται. Δεν αντιμετωπίζουμε τους συμπολίτες μας που πλήττονται ως δυστυχείς πεινασμένους ή αναξιοπαθούντες, προσφέροντάς τους απλώς «ένα πιάτο φαϊ». Αυτή η λογική αναπαράγει το πρόβλημα. Εμείς θέλουμε να ενεργούμε όλοι μαζί, καλλιεργώντας την αλληλεγγύη και την αντίσταση, να εμπνευστούμε και να συνδιαμορφώσουμε άλλες μορφές κοινωνικής πραγματικότητας που θα μας απελευθερώνουν και θα μας ενδυναμώνουν. Ο κόσμος της αδικίας δεν είναι φυσικός νόμος, έχει επιβληθεί και θέλουμε ν αλλάξει. Και αγωνιζόμαστε να αλλάξει.

Γι αυτούς τους λόγους ως συλλογική κουζίνα, συμμετείχαμε στο παρελθόν σε ένδειξη αλληλεγγύης στις μεγάλες απεργίες της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ, του ΑΛΤΕΡ, της ΛΟΥΚΙΣΑΣ, της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, με επιτόπου μαγειρέματα, συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχουμε και στο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ όπου μαζί με άλλες συλλογικότητες φτιάχνουμε από κοινού κάθε χρόνο μια τριήμερη γιορτή αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης, αντίστασης, αντιρατσισμού και αντιφασισμού…

Η πείνα και η εξαθλίωση χρησιμοποιούνται από το σύστημα ως όπλο τρομοκράτησης και ομηρίας των «από κάτω». Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε οικονομική και κοινωνική καταπίεση, προασπιζόμαστε και διεκδικούμε την πρόσβαση όλων στα κοινά αγαθά. Οι απεργίες, οι καταλήψεις, οι διαδηλώσεις, οι γειτονιές θα συνεχίσουν να είναι οι ζωντανοί χώροι, στους οποίους θα συναντιόμαστε, θα μαγειρεύουμε, θα συζητάμε… προτάσσοντας το συλλογικό έναντι του ιδιωτικού, κόντρα σε οποιοδήποτε διαχωρισμό ή διάκριση.

Ο χειμώνας που έρχεται κατά κοινή παραδοχή, θα είναι ακόμη πιο δύσκολος για τους συμπολίτες μας που πλήττονται. Ο αριθμός των συμπολιτών μας που χρειάζονται στήριξη συνεχώς αυξάνεται. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας. Για να γίνει αυτό απαιτούνται πόροι μας οι οποίοι εως τώρα προέρχονται από την ελεύθερη συνεισφορά των συντρόφων μας.

Ζητούμε και την δική σας στήριξη για να μην αφήσουμε κανέναν/καμία σύντροφο/ισσα μας μόνο. Για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε φαγητό στους ανθρώπους μας με την ίδια συνέπεια και ποιότητα που το κάναμε εως τωρα.

Συλλογική Κουζίνα ElChef Στέκι Μεταναστών Τσαμαδού 13Α-15 Εξάρχεια