Στην ανακοίνωση επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες που είχαν δει νωρίτερα το φως της δημοσιότητας κι αφορούσαν τον τραυματισμό φοιτήτριας στους ανοιχτούς χώρους του Πανεπιστημίου από μηχανή της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

«Η κυβέρνηση επιλέγει να στήσει σκηνικό για την επαναφορά της πανεπιστημιακής αστυνομίας που οι εργαζόμενοι μαζί με τους φοιτητές την έδιωξαν με τους αγώνες τους» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου του Διοικητικού Προσωπικού του ΕΜΠ:
Σήμερα 31 Αυγούστου η ΕΛ.ΑΣ., με δυνάμεις ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ εισέβαλλαν στο Ε.Μ.Π. επικαλούμενοι «αστυνομική επιχείρηση», προχώρησαν σε αναίτιες προσαγωγές φοιτητών σε ανοιχτούς χώρους, σε κυλικεία ακόμα και στις εισόδους των σχολών που φοιτητές τελείωναν μαθήματα της εξεταστικής τους, τη στιγμή μάλιστα που το Πολυτεχνείο έχει ανοίξει και είναι γεμάτο από κόσμο.

Από την επίθεση τραυματίστηκε φοιτήτρια που πήγαινε στη σχολή της για να δώσει μάθημα. Την παρέσυρε μηχανή της ομάδας ΔΕΛΤΑ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Πολλά από τα άτομα που έχουν προσαχθεί είναι φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες που έτυχε να βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο.

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ζητά να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι φοιτητές μας που προσήχθησαν αναίτια!

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση στους φοιτητές που βρίσκονταν στους χώρους ΕΜΠ. Η κυβέρνηση επιλέγει να στήσει σκηνικό για την επαναφορά της πανεπιστημιακής αστυνομίας που οι εργαζόμενοι μαζί με τους φοιτητές την έδιωξαν με τους αγώνες τους.

Η Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Αλεξάνδρα Παλαιού                                                            Ηλιόπουλος Γεώργιος