Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος σημειώνει:

«”Επιβράβευση εξόντωσης” μόνο αυτός ο τίτλος ταιριάζει στην ανακοίνωση της Lidl με τίτλο “επιβράβευση παρουσίας” προς τους εργαζομένους των αποθηκών, που τους καλεί να εργαστούν “τακτικά και αδιάλειπτα” για το διάστημα από 1η Ιουλίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου προκειμένου να πάρουν πριμ 200 ευρώ μεικτά!

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση το συγκεκριμένο πριμ θα λάβουν οι “ωρομετρούμενοι συνεργάτες”, που δε θα απουσιάσουν από την εργασία για το παραπάνω διάστημα “για οποιοδήποτε λόγο εκτός εάν:

  • Έχουν δηλώσει στον ετήσιο προγραμματισμό και έχει εγκριθεί από τον προϊστάμενο τους την καλοκαιρινή κανονική τους άδεια έως 10ημέρες  ή
  • Ασθένησαν έως 1 ημέρα συνολικά για το παραπάνω τρίμηνο και η ασθένεια τους αποδεικνύεται με βεβαίωση ιατρού που προσκομίζεται αμέσως μετά τη επάνοδο τους στη εργασία ή
  • Προέκυψε έως 2 φορές μέσα στο παραπάνω τρίμηνο λόγος για πρόωρη αποχώρηση από την εργασία τους”.

Αντί η συγκεκριμένη εταιρεία με τζίρο δισεκατομμυρίων κάθε χρόνο να δίνει μισθούς που να μπορούν οι εργαζόμενοι να ζήσουν και να μην έχουν ανάγκη να εργάζονται δεκάδες ώρες υπερωριακά κάθε μήνα και να κυνηγάνε τα διάφορα πριμ για να συμπληρώσουν το εισόδημα τους, αντί να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια τους και να μην μετράμε καθημερινά σακατεμένους συναδέλφους, τους καλεί να αφήσουν τα κόκκαλα τους μέσα στις αποθήκες της πολυεθνικής για  200 ευρώ μεικτά!

Θυμίζουμε ότι είναι η εταιρεία που πρωτοστάτησε στο άνοιγμα των Κυριακών είτε της το επιτρέπει ο νόμος, είτε όχι, στην διεύρυνση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων από τις 7.45 π.μ. κάθε μέρα και μέχρι 9 μ.μ. το Σάββατο, τις συμβάσεις 4ώρης απασχόλησης που στα καταστήματα είναι καθεστώς, όπως και οι εργολαβίες στις αποθήκες.

Ως εδώ με την ασυδοσία τους!

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες μας στις αποθήκες άλλα και στα καταστήματα της “Lidl” να σηκώσουν το ανάστημα τους απέναντι στα καλέσματα σωματικής και ψυχολογικής εξόντωσης της “Lidl”, στον εργασιακό μεσαίωνα που έχει επιβάλλει. Με τα Σωματεία μας συλλογικά να παλέψουμε για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθού μας, για 8ώρο – 5ήμερο – 40ωρο, Κυριακή αργία, για μέτρα υγείας και ασφάλειας».