Για τον Επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, όχι μόνο δεν είναι άριστος όποιος έχει διδακτορικό, αλλά μάλλον πρόκειται για τεμπέλη. Ο οικονομολόγος και σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, μιλώντας στην συνδρομητική πλατφόρμα εναλλακτική εκπαίδευση «ImpacTalk», μοιράστηκε συμβουλές  επαγγελματική εξέλιξη και τόνισε ότι σε μια επιτυχημένη σταδιοδρομία αυτό που μετράει δεν είναι η προσπάθεια, αλλά το αποτέλεσμα. Ο Αλέξης Πατέλης ξεδίπλωσε την άποψη του για την αριστεία, ισχυριζόμενος πως το διδακτορικό είναι «κάτι το αρνητικό» και χαρακτηρίζοντας τους διδάκτορες εμμέσως πλην σαφώς τεμπέληδες.

«Για τις πιο πολλές δουλειές που μπορεί να κάνει κάποιος μετά τις σπουδές του όχι απλώς δεν είναι απαραίτητο το διδακτορικό αλλά είναι και κάτι το αρνητικό. Δε θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό αν μου έκανε αίτηση γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος άνθρωπος που δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά» σημείωσε ο Αλέξης Πατέλης μιλώντας στο ImpacTalk και συμπλήρωσε: «Το διδακτορικό απαιτεί μία αφοσίωση αν θέλεις να το κάνεις καλά 4-5-6 χρόνια στην πιο παραγωγική σου ηλικία οπότε είναι κάτι που ουσιαστικά σου καθυστερεί την καριέρα σου».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πατέλης αποκάλυψε το «όραμα» των δήθεν άριστων της ΝΔ

«Με κυνικό τρόπο ο επικεφαλής του οικονομικού του πρωθυπουργού, κ. Πατέλης, αποκαλύπτει το “όραμα” των δήθεν άριστων της ΝΔ για τους νέους και τις νέες της χώρας. Φθηνά εργατικά χέρια χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Σε δημόσια τοποθέτησή του δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το διδακτορικό ως κάτι αρνητικό, να προσβάλει τους νέους επιστήμονες που συνέχισαν τις σπουδές τους ως τεμπέληδες και να τους απειλήσει ότι το μόνο που τους περιμένει είναι η ανεργία. “Δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό αν μου έκανε αίτηση γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος άνθρωπος που δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά” , τόνισε και έδειξε την έξοδο από τη χώρα στους νέους με υψηλού επιπέδου προσόντα. Μάλιστα ο κ. Πατέλης με αλαζονικό τρόπο διατηρεί το δικαίωμα για τον εαυτό του, αλλά δεν το αναγνωρίζει στους νέους επιστήμονες της χώρας. Οι αντιλήψεις και οι πολιτικές της δεξιάς είναι αυτές που θέριεψαν στο παρελθόν το brain drain και αναβιώνουν τώρα με τον πιο επίσημο τρόπο από τον σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση των δήθεν άριστων» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.