Μηνυμα προληπτικής εκκένωσης των οικισμών Μαρκάτι, Άγιος Κωνσταντίνος, Δημολάκι, Συντερίνα στην περιοχή της Κερατέας  έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή το πρωί της Δευτέρας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο κατάσβεσης των επίγειων και εναέριων δυνάμεων, καθώς και των κατοίκων που έχουν επιχειρούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN, ορισμένες κατοικίες παραδόθηκαν ήδη στις φλόγες, ενώ οι πυροσβεστικές επίγειες και εναέριες δυνάμεις φέρεται να ενισχύονται διαρκώς καθώς οι φλόγες φτάνουν σταδιακά στον δρόμο, με κίνδυνο να επεκταθούν στη συνέχεια στον δρυμό.

Από την Τροχαία διακόπηκε η κυκλοφορία στους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στην παλαιά λεωφόρο Λαυρίου- Κερατέας, στην Λαυρίου – Καμάριζας στην περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό ‘Αγιο Κωνσταντίνο, Λαυρίου – Καμάριζας, από οικισμό Συντερίνας προς ‘Αγιο Κωνσταντίνο και Λ. Λαυρίου και παλαιάς Λ. Λαυρίου.