«Θα πολεμήσουμε να αποκτήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου την οποία είχαμε χάρη στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των εργαζομένων, αλλά λόγω των μνημονικών υποχρεώσεων δε γινόντουσαν προσλήψεις και δεν είχαμε τις απαραίτητες υποδομές και τον εξοπλισμό, ούτε και την αναγκαία συντήρηση τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και κατέληξε πως αν είχαν ακούσει νωρίτερα τους εργαζόμενους, θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των σωματείων τους ανέφεραν πως το πρόβλημα δεν είναι οι μισθοί, αλλά οι ιδιωτικές εργολαβικές εταιρίες τις οποίες χρυσοπληρώνουμε για να γίνονται οι δουλειές κι αυτές να παραμένουν μισοτελειωμένες. Επίσης, επισήμαναν πως χωρίς την απαραίτητη συντήρηση, ακόμα και τα καλά συστήματα που μπορεί να είχαμε -γιατί υπήρχε και τηλεδιοικηση το 1994-1995-, καταστρέφονται. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρθηκαν ακόμα στο ότι ο πρωθυπουργός έχει υιοθετήσει πλήρως και αναπαράγει το αφήγημα για το «ανθρώπινο λάθος» την ώρα που οι σιδηρόδρομοι λειτουργούν με το 1/3 του προσωπικού και μέσο όρο 55 ετών. Τέλος, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επεσήμαναν πως ο ΟΣΕ πρέπει να είναι ενιαίος.

«Για μας το πόρισμα έχει βγει και το έγκλημα οφείλεται στην πάγια πολιτική της απαξίωσης, του σπασίματος και στο τέλος της ιδιωτικοποίησης. Ο κατακερματισμός δεν έχει καμία λογική βάση, αλλά σκοπός τους είναι μόνο η ιδιωτικοποίηση. Ήθελαν να προσποιηθούν ότι δημιουργούν μια ψευτοαγορά. Όσοι περισσότεροι ιδιώτες όμως μπαίνουν, τόσο υποβαθμίζεται η ποιότητα του τρένου» ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης και συμπλήρωσε πως για το ΜέΡΑ25 δεν υπάρχει ανθρώπινο λάθος, γιατί δεν επιτρέπεται ένα ανθρώπινο λάθος σήμερα να οδηγεί σε δυστυχήματα. «Χρειάζονται άμεσες προσλήψεις και ενιαίος, δημόσιος σιδηρόδρομος, επιμένοντας στην επανακρατικοποίηση και την επανένωση του ΟΣΕ με μεταφορά τεχνογνωσίας και από άλλες χώρας. Ένας κοινωνικοποιημένος σιδηρόδρομος με λογοδοσία του δημοσίου φορέα σε ΔΙΑΣΚΕΠ».

Ο Γραμματέας της ΛΑΕ – Ανυπότακτης Αριστεράς Δημήτρης Στρατούλης αναφέρθηκε κι αυτός με την σειρά του στην ανάγκη της Ρήξης που επιδιώκουμε με πολιτικές σαν αυτές που διέσπασαν, ξεπούλησαν και έφεραν σε αυτό το σημείο το σιδηρόδρομο. «Να έρθουμε σε ρήξη με όσους έκαναν αυτά τα εγκλήματα, στηρίζουμε τον αγώνα σας» τόνισε ο Δημήτρης Στρατούλης, ενώ ο Βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης υπογράμμισε πως «ενώ οι εργαζόμενοι τα λέγανε, η κοινωνία δυστυχώς δεν αντέδρασε -πρέπει να πάμε θαρρετά μπροστά και να πετάξουμε την ήττα από πάνω μας» . Τέλος και η Μαριάννα Τσίχλη Γραμματέας της ΛΑΕ – Ανυπότακτης Αριστεράς επεσήμανε πως ο κοινωνικός αυτοματισμός που προωθεί η Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ δεν πιάνει. «Είναι η πολλαπλή φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, δεν τους ακούνε όμως πια. Ο κόσμος τώρα μπορεί να καταλάβει τι γίνεται» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Μετά τη συνάντηση, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε: