Ραντεβού με εκπροσώπους της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου θα έχει ο υπουργός Υγείας, την ώρα που προκύπτει και ενδοκυβερνητική διαφωνία για τα περιοριστικά μέτρα στα γήπεδα. Η κυβέρνηση, μετά την έκρηξη κρουσμάτων, ανακοίνωσε ότι στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα, ενώ εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Ήδη εδώ και ημέρες το Μαξίμου εισέπραξε την αποδοκιμασία από μεγάλους συλλόγους της χώρας, ενώ η Super League ζήτησε επισήμως αλλαγές στα μέτρα, κάτι που θα συζητηθεί σήμερα Πέμπτη στις 13.30 στη συνάντηση με τον Θάνο Πλεύρη.

Έντονες διαφωνίες κατέθεσε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος βγήκε ανοιχτά κατά των περιοριστικών μέτρων. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Κρήτης «Politica 89,8» χαρακτήρισε «ανεφάρμοστη» την απόφαση και αναρωτήθηκε πώς θα γίνει η επιλογή των φιλάθλων. «Δεν συμφωνώ γιατί είναι ανεφάρμοστη. Προτιμότερο να πεις ότι είναι κλειστό το γήπεδο. Το λέω ξεκάθαρα και δυνατά, αυτό το μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Υπάρχουν άλλοι τρόποι, άλλα μέτρα» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα άφησε αιχμές για την επιτροπή των επιστημόνων λέγοντας: «Στο παρελθόν η διαχείριση που γινόταν ήταν σχετικά επιφανειακή και πρόχειρη ως προσέγγιση για τον χώρο του αθλητισμού, αλλά δεν τους κακίζω γιατί έχουν πάρα πολλά μέτωπα και οι επιστήμονες προσπαθούν να μας προστατέψουν. Ωστόσο, με την τελευταία απόφασή τους περί των 1.000 θεατών στα γήπεδα δεν συμφωνώ. Είναι ανεφάρμοστη».

«Πώς γίνεται να επιλεγούν οι 1.000 από τους αρκετούς χιλιάδες που έχουν αγοράσει τα διαρκείας τους στις μεγάλες ομάδες; Πώς να διαλέξουν εκείνες τους 1000;» διερωτήθηκε. «Οι δικές μας προτάσεις ήταν τεκμηριωμένες, κάλυπταν την απαραίτητη μείωση και για τον επαγγελματικό και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, επιχειρηματολογήσαμε, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε απέναντί τους. Προέχει να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης και της Επιτροπής και του κ. Πλεύρη, όσο κι αν ο καθένας μας θέλει να καλύψει και τις ανάγκες του κλάδου του, όπως εγώ του αθλητισμού» κατέληξε.