Ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Γουίλιαμ Μπερνς προειδοποίησε τον Σεργκέι Ναρίσκιν, επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών, για τις συνέπειες οποιασδήποτε χρήσης πυρηνικών όπλων, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με το Reuters.

«Δεν λέμε τίποτα για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για τη συνάντηση, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, είπε μόνο ότι «τα θέματα που συζητήθηκαν εκεί ήταν ευαίσθητης φύσης» και ότι η Ουάσιγκτον είχε ζητήσει τη συνάντηση.

Ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η Μόσχα δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, απαντωντα πως ακόμα και το να θέτει κανείς τέτοιες ερωτήσεις είναι απαράδεκτο, καθώς «κανείς από ρωσικής πλευράς δεν συζητά αυτό το θέμα και δεν το έχει συζητήσει».

Από τη μεριά του, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ενημερώθηκε μετά τις συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας που διεξήχθησαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στην Άγκυρα και πως θεωρεί ότι κανένα μέρος δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.