«Μετράμε ένα χρόνο ζωής και γιορτάζουμε στις 21 Ιουνίου, με την πρώτη μας συναυλία στον πεζόδρομο της Ερμού.
(Ερμού 152 – απέναντι από τον Αρχαιολογικό Χώρο του Κεραμεικού). Για να κλείσουμε όμορφα τη χρονιά. Για να ευχηθούμε καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση. Για τη Γιορτή της Μουσικής.

»Ελάτε να γνωριστούμε.
Για εμάς η Μουσική είναι μοίρασμα, που μας ένωσε και θα μας ενώνει.
Για εσάς; Τι είναι η Μουσική;», αναφέρει η πρόσκληση της εκδήλωσης.
«Η Ανοιχτή Ορχήστρα αποτελεί μια συλλογική κίνηση 150+ καλλιτεχνών.  Δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2021 εν μέσω πανδημίας, εγκλεισμού και απαξίωσης του πολιτισμού στο σύνολο του. Είναι Ανοιχτή γιατί το καθένα μπορεί να έρθει και να συμμετάσχει, να παίξει, να παρακολουθήσει πρόβες & δράσεις.
Μετράμε ένα χρόνο ζωής και γιορτάζουμε με την πρώτη μας συναυλία. Κάθε Κυριακή, ανταμώνουμε στο λόφο του Φιλοπάππου και το ιστορικό μας πια περιλαμβάνει πολυάριθμες δράσεις.
Βρεθήκαμε μπροστά στο Θέατρο Εμπρός στο σφράγισμά του, στην Ακαδημία Πλάτωνος που ”εκσυγχρονίζεται”, στην παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, στο Σύνταγμα για το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, ταξιδέψαμε ως την Βόρεια Εύβοια μαζί με άλλες συλλογικότητες για να στηρίξουμε τους κατοίκους της, στηρίξαμε το Διεθνές Μέτωπο Τέχνης των Grup Yorum, ήμασταν στην φετινή Φεμινιστική Απεργία στις 8 Μαρτίου, βρεθήκαμε έξω από το ΜΟΔ για τις δικές Λιγνάδη και Ζακ και σε πολλά ακόμα κοινωνικά ραντεβού. Μία φορά τον μήνα οι ήχοι μας αφήνουν τον λόφο και τρυπώνουν στις πλατείες και στις γειτονιές, κάνοντας πρόβα ως ‘’κινητή’’ Ανοιχτή Ορχήστρα σε διαφορετικές συνοικίες της Αττικής».