Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, ο στρατός του Ισραήλ έχει αυξήσει τις επιθέσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 77 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων δεκάδες που βρήκαν καταφύγιο στο σχολείο αλ-Αβντά.

Οι επιθέσεις την Τρίτη έγιναν, μάλιστα, ενώ η Χαμάς προειδοποίησε ότι η ενισχυμένη ισραηλινή επιθετικότητα θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός που διεξάγονται με τη διαμεσολάβηση, ένας νέος γύρος των οποίων πρόκειται να ξεκινήσει στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα.

Ένα Παλαιστίνιο αγόρι δήλωσε στο Al Jazeera ότι έχασε αρκετούς συγγενείς του στην επίθεση. «Καθόμασταν και ένας πύραυλος έπεσε και κατέστρεψε τα πάντα», είπε κλαίγοντας με λυγμούς. «Έχασα τον θείο μου, τα ξαδέλφια μου και τους συγγενείς μου».

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι εξετάζει την αναφορά.

Σε άλλο σημείο της Γάζας, επίσης, οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν τον κεντρικό καταυλισμό Μπουρέιτζ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 17 άτομα, 14 εκ των οποίων ήταν παιδιά. Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίσης επιδρομή σε σπίτι στο κεντρικό Ντέιρ ελ Μπάλα, σκοτώνοντας άλλους τρεις ανθρώπους.

Η Χαμάς χαρακτήρισε την επίθεση στο σχολείο αλ-Αβντά «επέκταση του πολέμου εξόντωσης κατά του λαού μας από τη σιωνιστική τρομοκρατική κυβέρνηση» και κάλεσε τους ανθρώπους στα αραβικά και μουσουλμανικά έθνη να κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες κατά του πολέμου.

Ο Josep Borrell, ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταδίκασε επίσης την επίθεση, λέγοντας σε ανάρτησή του στο X: «Για πόσο καιρό αθώοι πολίτες θα σηκώνουν το βάρος αυτής της σύγκρουσης;».

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.